REKTÖR ZEYBEK, PANELLE GÜMÜŞHANE TURİZMİNE EL ATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REKTÖR ZEYBEK, PANELLE GÜMÜŞHANE TURİZMİNE EL ATTI

Giriş Tarihi: 20 Nisan 2017 - 17:01

Son Güncelleme: 20 Nisan 2017 - 17:02

Turizm Haftası nedeniyle, 19 Nisan 2017 Çarşamba günü  Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Gümüşhane’de Turizmin Geleceği” konulu bir panel düzelendi.

İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yaptığı panele konuşmacı olarak Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi M. Ragıp Pirselimoğlu, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler ile Royal Uzungöl Otel Genel Müdürü Erol Çelik katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Çalık, 41. turizm haftasının kentte farklı etkinlikle kutlanacağını ve Gümüşhane Üniversitesi olarak turizm haftasında turizmin paydaşlarını bir araya getirerek Gümüşhane Turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Panel Moderatörlüğünü yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Turizm konusunun birçok bilim dalının ilgi alanına girdiğini ve birçok ülkenin ödemeler dengesindeki açığını Turizm gelirleriyle azalttığını söyledi.  Rektör Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok ülkede özellikle uluslararası Turizme katılan turist sayıları milyonların üzerindedir. 2015 yılında Fransa 85 milyon uluslararası turist ağırladı. Birçok ülke turizm sektöründen çok önemli gelirler elde etmektedir. Turizm aynı zamanda istihdam kaynağı olarak bölgesel gelişme açısından çok önemli bir sektör. Başta tanıtım eksikliği olmak üzere turizmle ilgili Gümüşhane için alınacak mesafe bir hayli fazla. Gümüşhane’de tanıtım eksikliği var. Zaman zaman çeşitli yöneticilerimizle fikirlerimizi paylaştık. Sadece turistik çekiciliklerinizin olması yetmiyor, ulaşılabilir olması da gerekiyor. Elimizdeki potansiyeli iyi değerlendirebilmeniz için ulaşımın güvenli ve alt yapınızın, konaklamanızın iyi olması gerekiyor. Aynı zamanda yeni pazarlara açılmak gerekiyor. Bölgemizde Arap pazarı önemli bir ilgi alanını oluşturmaktadır. Ancak bununla yetinmemek gerekir. Örneğin dünyada çok önemli bir Pazar olan Çin pazarı için de hazırlık yapabiliriz.”

Panelde, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes Kayak Merkezi’nde yakaladıkları başarıyı görsellerle destekleyerek anlattığı sunumunda “Gümüşhane Bölgesi doğal bir turistik alandır. Bu alanların yapılacak kapsamlı projelerle Turizme kazandırılması gerekiyor. Biz, Kayseri’de bu işe inanarak başladık ve bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Gümüşhane’de doğal bir Turizm potansiyeli var. Buralarda yapacağınız çalışmalarla önemli bir turist potansiyelinin yakalanacağına inanıyorum.” dedi. Panelin diğer konuşmacısı Royal Uzungöl Otel Genel Müdürü Erol Çelik, Uzungöl’de yapılan turizm çalışmaları ve karşılaştıkları sorunlar üzerinde durdu. Panelist TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi M. Ragıp Pirselimoğlu, Gümüşhane’de 2010 yılında SWOT analizi yapıldığını hatırlatarak, yöresel sanatların Gümüşhane’de olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ise konuşmasında Zigana Dağı’nın, Limni Gölü ve Zigana Köyü ile beraber gelecek yıllarda Uzungöl’den daha ileri bir marka alabileceğini vurguladı. Panel, konuşmacılara sunulun plaket ve hediyelerin ardından sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü)

 

image_print

HABERLER