GÜMÜŞHANE'DE YENİ REKTÖR ZEYBEK’E TOPLU ZİYARETLE TOPLU DESTEK MESAJI VERİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE YENİ REKTÖR ZEYBEK’E TOPLU ZİYARETLE TOPLU DESTEK MESAJI VERİLDİ

Giriş Tarihi: 31 Ocak 2017 - 16:44

Son Güncelleme: 31 Ocak 2017 - 20:32

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ve Gümüşhane Belediye başkanı Ercan Çimen ile birlikte Gümüşhane Kamu kurumları, özel kurumlar ve STK’ların yetkileri 31 Ocak 2017 Salı günü Gümüşhane Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Hayırlı olsun ziyaretine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Semih Bulut, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekretri Yrd. Doç. Dr. Özgür ÇELEBİ, Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Defterdarı Turan Kemer, İl Müftüsü Ercan Aksu, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, KYK İl Müdürü Mücahit Atalay,  GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Arazlar Firması temsilcisi Kemal Araz katıldı.

Ziyarette yaptığı konuşmada, kurucu rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’a özellikle tesisleşme anlamında güzel hizmetlere vesile olduğu için teşekkür eden Vali Okay Memiş; kentin yeni rektörden beklentisinin üniversitenin şehirle biraz daha kaynaşması olduğunu kaydederek: “Gümüşhane Üniversitesi Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlattığı her ile bir üniversite projesinin en güzel örneklerinden birisi. Ben uzun yıllar Ankara bürokrasisinin içerisinde kaldım. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan Üniversitelerinden gelen çocuklarımız mülakatlarda karşımıza geldi. Bu bağlamda Gümüşhane Üniversitesi’nin başarısını ben çok anlamlı ve değerli buluyorum. Turizm, madencilik ile tarım ve hayvancılık olmak üzere Gümüşhane olarak kalkınmada üç önceliğimiz var. Bu üç alanda da devletin çok büyük yatırımları var. Hükümetimizin son 14 yılda ilimize yaptığı yatırım tutarı 6,5 milyar TL. Yapılan ve yapılacak olanlarla 52 tünelimiz olacak. 29 baraj ve göletin inşaatları devam ediyor. Hem barajlar ve göletler şehriyiz, hem de tüneller şehriyiz. Cazibe Merkezleri programındayız. Şuana kadar 1,1 milyar TL’lik 2 bin 500 kişi istihdam edilecek bir yatırım planlanıyor. Gümüşhane’mizin geleceği var. Bu üç alanda ve diğer alanlarda bütün üniversite akademik camiasını yanımızda görmek istiyoruz.”  dedi.

Üniversite rektör atamalarında daha önceki atama yönteminde, bütün Türkiye’de akademik camiayla hiç bağdaştıramayacak negatif olaylar yaşandığını vurgulayan Vali Okay Memiş; en son KHK’yla birlikte sistem değiştiği için bu şekilde bir atama gerçekleştirildiğini belirterek: “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından diğer adaylar arasından siz tercih edildiniz. Sizinle ilgili çok olumlu ifadeler aldık. Bunun da memnuniyetini yaşıyoruz.  Bütün il adına size hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da yaptığı konuşmada yeni Rektör Zeybek’e hayırlı olsun dedikten sonra, “Gümüşhane olarak üniversitenin başarısı için el birliği ile çalışacağız. Üniversitemizi daha güzel yerlere taşımalıyız.” Dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada: “Ahmet Ziyaüddin Hazretleri’nin memleketine hoş geldiniz. Gümüşhane ve Belediye olarak Üniversite’nin başarısına daima yardımcı olacağız” dedi.

Günümüzde dünyayı yöneten ülkelerin uzun dönemli planlar yaptıklarını ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek: “Sadece B planları olmuyor, C, D, E planları oluyor. Günümüz dünyasında hem ülkeler yarışıyor, hem ülke içinde şehirler yarışıyor. Gümüşhane bu yarışta Türkiye’de ön sıralarda yer alabilecek bir potansiyele sahip. Tabiatıyla, konumuyla, dinamikleriyle. Gümüşhane’de yaşayan nüfusun 2-3 katı, büyük şehirlerde ve yurt dışında yaşıyor. Bunlar dünyayı gezen insanlarımız. Onların turizmle ilgili konularda tecrübelerini alarak Gümüşhane turizmini dünyaya açmamız lazım. Buranın yerel kaynaklarını harekete geçirirken onların tecrübelerinden yararlanmamız lazım diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bütün makamların geçici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek: “Biz biliyoruz ki yarın bu makamlarda olmayacağız. Çünkü dün de yoktuk. Olduğumuz süre içerisinde Gümüşhane adına sözü olan herkesle birlikte çalışma gayreti içerisinde olacağız. Başta Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz ve kurum amirlerimizle. Çünkü dünyada 7,5 milyar ayrı insan var. Fiziken insanlar birbirine benzeyebilir ama her birimiz ayrı insanlarız. Olaylara karşı tepkilerimiz, onları algılama seviyelerimiz birbirinden çok farklı olabiliyor. Bu nedenle birlikte çalışmaktan mutlu olacağız biz de. Ziyaretiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyiyi, güzeli gerçekleştirme niyetiyle işe başladık, akıbetimiz de inşallah hep birlikte hayır olur.” diye konuştu.

Ziyarette; Gümüşhane üniversitesi yeni Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bahri Bayram, Prof.Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Rektör Danışmanı Yard. Doç.Dr. Mustafa Ayyıldız da hazır bulundular.

 

dsc_1919

 

image_print

HABERLER