RESSAM GÜZİN ARISOY GÜMÜŞHANE’DE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

RESSAM GÜZİN ARISOY GÜMÜŞHANE’DE

Giriş Tarihi: 31 Temmuz 2018 - 14:23

Son Güncelleme: 31 Temmuz 2018 - 14:24

Arısoy: Üyesi bulunduğum Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ( BRHD ) öncülüğü ile hazırlayıp Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığına sunduğumuz Ressam Şerif AKDİK ve Babası Hat Sanatçısı Kamil AKDİK anısına Gümüşhane de Çağdaş ve Modern bir Kültür Sanat Müzesi projesinin gerçekleşmesini özlemle  beklemekteyim.

HABER: YUSUF SADIK – DEMOKRAT GÜMÜŞHANE GAZETESİ

Gümüşhaneli Ressam Güzin Arısoy yeni resim çalışmaları için  Gümüşhane’ye geldi.

Arısoy’la  hemen hemen her yıl memleket ve baba ocağı  özlemimi gidermek, dostlarını ziyaret etmek için geldiği Gümüşhane’de yaptığı çalışmalarla ilgili sohbet etme imkanımız oldu.

Ressam Arısoy Şunları söyledi:

“Memleketime her fırsatta geliyorum. Bu gelişim de resim çalışmalarımın önceliği olacak. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel sergi açtım ve  karma sergiye katıldım. 2010 Yılında  Gümüşhane de açtığımız “ Dünden Bugüne Gümüşhane “ konulu Resim ve fotoğraf sergisinde ben Gümüşhane’nin eski yıllarına  ait görüntülerini tualime aktardım  ,aynı açıdan yeni görüntüleriyle  Alpaslan YURTTAŞ fotoğraflarıyla sergiledik.”

“Beni en çok heyecanlandıran sergim bu sergi olmuştur. Her resmin bir anısı vardır. En önemli anılarım çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği Gümüşhane’ mi tualime aktardığım resimlerimdir.”

“Anılarımla dolu kareleri tuvalime aktarırken, o yılların heyecanını yaşmak ve bu  sergide izleyicilerin de benimle aynı heyecanı paylaştığını görmek, bana gösterilen takdirin ötesinde olmuştur.”

“Resimlerimdeki doğa teması temelinde Gümüşhane doğasının doyumsuzluğu yatar. Resim çalışırken en çok doğanın bana verdiği huzurdan etkilenirim. Beni üzen tek şey doğanın giderek yok olduğudur. Resimlerimde doğanın yok oluşuna, yozlaşmasına karşı başkaldırışımın izini görebilirsiniz, Her günün aydınlığı başka başkadır, Gümüşhane de doğa gözümüzü yeniler.”

Güzin Arısoy’un en büyük hayali Gümüşhane’de bir sanat müzesi oluşturulmasıdır. Güzin Arısoy şöyle diyor:

“Çünkü kentin tanıtımında en önemli şey o kentin kültür ve sanat alanında gösterdiği faaliyetlerdir. Bunu yapacak olanlarda sanatçılardır. Sanatçılara destek olacak kentin yönetiminde söz sahibi olan siyasiler ve yerel yöneticilerdir. “Müzeler sahip oldukları kültür birikimlerinin mekanlarıdır. Müzelerde sergilenen  eserler geçmişteki toplumların kültür varlıkları olduğu gibi o insanların yaşam serüvenlerini de yansıtır.”“Geçmişe yaptığımız yolculuk kendimizi tanımamıza yardımcı olur. Kendimizi ve yaşadığımız hayatı sorgulayabilmek için dünden bugüne nasıl ilerlediğimizi ve bizden önceki kuşaklardan yansıyan kültür mirasının değerini bilmemiz gerekir. Yalnız bu günü yaşamayalım. Geçmişe ve geleçeğe yol açarak, kültürümüzü yeni nesillere aktaralım, yaşatalım. Bunun için üyesi bulunduğum Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ( BRHD ) öncülüğü ile hazırlayıp Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığına sunduğumuz Ressam Şerif AKDİK ve Babası Hat Sanatçısı Kamil AKDİK anısına Gümüşhane de Çağdaş ve Modern bir Kültür Sanat Müzesi projesinin gerçekleşmesini özlemle  beklemekteyim.”

 

 

image_print

HABERLER