SABRİ VARAN, REFERANDUMU İZMİR’DEN DEĞERLENDİRDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SABRİ VARAN, REFERANDUMU İZMİR’DEN DEĞERLENDİRDİ

Giriş Tarihi: 03 Mart 2017 - 15:03

Son Güncelleme: 03 Mart 2017 - 15:05

“Biz de bu süreçte İzmir’de çiğli, Menemen, Aliağa, Bergama ilçelerinde görevliyiz hemşerilerle buluşacağız. Hepimize kolay gelsin. Milletin kararına Evet… evet… evet …”

  1. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumunu haber sitemize değerlendirdi:

SABRİ VARAN’IN REFERANDUMU DEĞERLENDİRDİĞİ YAZISI

*******

REFERANDUM SÜRECİNDE GÜMÜŞHANE NE YAPMALI?

Bu yazdıklarımı bir “eski milletvekili “olarak değil, bu toprağın esnafı, işvereni, güneşini de Soğuk ayazını da görmüş bir ferdi olarak kaleme alıyorum.

Milletimiz yüzyıllardır dış mihrakların içimize yaptığı müdahalelerle başa çıkmaya çalıştı. Başarılı da olduk ama çok yorulduk millet olarak. Sistem –  rejim vs tartışmaları bu manada boş tartışmalar. Milletimiz beka problemiyle karşı karşıya… Dost bilinen ülkeler ABD, Almanya, AB ülkeleri artık düşmanlıklarını gizleme gereği bile duymuyorlar. Allaha şükür ki güçlü hükümet var. Milli duruş sergileyen yöneticilerimiz var da bunları püskürtebiliyoruz.

Yine bir taraftan kaşınan iç etnik konular istismar edilerek karışıklık çıkarmak isteyen gruplar var. Ben hukukçu değilim. Anayasa değişikliğine giden yolda yürürken nasıl bir duygu taşıdığımı şöyle izah etmek isterim: Geçmiş anayasa yapanlar hepsi ölmüş.  Yeni yapanlar da baki değildir. Yani Erdoğan kendi için istiyor iddiası doğru değildir. Bir diğer konu da Sayın Bahçeli hangi gerekçeyle destek verdi: Vatanın bekası…

2053-2070 yılları demografik nüfus oranları projekte edilirse küçük oy oranlarıyla sistemin boşluğunu kullanıp iktidar olunamamalı. Yeni düzenleme bu riskli yapıyı da yok edecek, küçük yapıların büyük planları engellenecektir. Kürt, Laz, Alevi istismarı zemin bulamayacak. Makul çoğunluğun içinde olmak durumunda kalacaklardır.

Hülasa bu değişiklik iyidir. Milletimiz, devletimiz, çocuklarımız için de iyidir. Hayır mı – evet mi eksenli tartışmalar sığdır.Tartışılmaya değer olan değişikliğe hazırlık için kurum kuruluş olarak neler yapmalıyız, dönüşüm hızındaki engel nasıl aşılacak, hizmetin erişiminde güvenlik ve erişimi engelleyenler nasıl devre dışı  bırakılacak vs ..vs..

Siber güvenlik, uluslararası göç ve göçmen problemleri, sınırları aşan insani hizmetler, neslin eğitimi güçlü Türkiye’yi bekleyen ve asıl tartıştırılması gereken mevzular.

Büyük devlet için güçlü ekonomi şarttır.Üretim.. Üretim..  Üretim. . İhracat… İhracat… İhracat… Bunun için de hızlı ve akılcı kararlar almak için aylarca beklemeye gerek bırakmayacak bir SİSTEM gerek.

Geri bırakılan toplum insanları gibi hep şahıslara takılıp kalıyoruz. Bunları aşalım artık. Ecdadımızı bilelim, öğrenelim öğretelim. Maneviyatımızı öğrenelim, öğretelim. Güçlü tutalım sancağımızı, yükseklere çekelim bayrağımızı, dalgalansın NATO da, BM’de de en yüksekte… BU YOLU AÇMALIYIZ.

Ben bu iktidara güveniyorum, muhalefetin de iyi niyetli olduğuna inanıyorum.

Sakın aranıza nifak sokmayın hemşerilerim. Farklı fikirleriniz olabilir saygı duymak zorundasınız. Asla kavga etmeyi düşünmeyiniz. Kişisel hesaplaşmalarınıza referandumu alet etmeyiniz. Seviniz, sevimli olunuz.

En iyi çalışma eş dost ziyaretiyle yüz yüze ikna metodudur. Kafelerde kendi kendinize tebliği bırakıp araziye dağılmalıyız. Biz de bu süreçte İzmir’de çiğli, Menemen, Aliağa, Bergama ilçelerinde görevliyiz hemşerilerle buluşacağız. Hepimize kolay gelsin. Milletin kararına Evet… evet… evet …

Sabri VARAN

22.Dönem

Gümüşhane Milletvekili

 

image_print

HABERLER