SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIM VE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 28 Eylül 2018 Cuma günü Köse ilçesini ziyaret etti.

Vali Okay Memiş, Köse ilçesindeki incelemeleri kapsamında Salyazı’da inşası sürmekte olan havaalanında da incelemelerde bulundu.

Firma yetkilisinden bilgi alan Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize kazandırdığı çok önemli ve çok değerli bir projeyi hep beraber incelemek için buradayız. Müteahhit firma Bayburt Grup, çalışmalarına hızla devam ediyor. Yaklaşık 200 futbol sahası büyüklüğündeki alan dolguyla havaalanı pistini hazır hale getiriyor firma. Çok değerli ve önemli bir çalışma. 3 kilometre pistin uzunluğu olacak. 45 metre genişliğinde. Yan yollarıyla beraber 60 metreyi bulacak bir genişlik olacak. Büyük uçakların bile inebileceği uluslararası bir havalimanı inşaatı olacak. İlimizi bu kadar değerli bir yatırımla buluşturan Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarım ve çok teşekkür ediyorum. Dağların arkasında bizleri düşünen bir liderimiz var. Gümüşhaneli ve Bayburtlu vatandaşlarımız olarak geleceğe daha umutla bakıyoruz. Bu bölge aynı zamanda Karadeniz’in GAP’ı. 30 tane baraj ve gölet inşaatımızda eş zamanlı olarak devam ediyor. Bölgenin en önemli tarım ve hayvancılık merkezi olacak yapılan bu havaalanıyla beraber.  Çalışır mı işler mi diye amatörce yorumlar zaman zaman görüyoruz. Yapılan hiçbir havalimanı işlemeden durmadı. Ordu-Giresun havalimanı yapıldığında aynı yorumlar yapıldı fakat hem Trabzon’da hem de Ordu-Giresun havalimanın da bilet bulunamıyor. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliği sonucunda oldu” diye konuştu.

Döviz operasyonuna rağmen firmanın işlerini devam ettirmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Memiş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz, terör, ekonomik terörü vatandaşlarımızın ferasetiyle Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle hep beraber bertaraf edeceğiz. Bu yatırımlarla ne kadar gurur duysak azdır. Yerel yöneticiler olarak da bizler de bu büyük yatırımlara hazırız. Bu negatif algıyı toplumsal olarak da bertaraf etmek durumundayız. Sürekli negatif konuştuğumuzda sarmal bir şekilde devam ediyor. Bu bölgede istihdam sağlayacak çok önemli proje hayata geçiyor. Ülkemiz ve ilimiz bu sorunları bertaraf edecektir. Gümüşhane merkezden havaalanına daha kısa mesafeyle ulaşmak için karayolları Müdürlüğüyle çalışma yapıyoruz. Bu projeyi önemsiyoruz ve kısa sürede havaalanı ulaşabilmemiz bizim için çok önemli. Hizmete sunduğumuzda inşallah vatandaşlarımız memnun olacak. Zigana tüneli bizim karayolu planımız bittiğinde belki de sahile en yakın havalimanı burası olacak. Sahil de bulunan havalimanları hava nedenleriyle inemeyecek olan uçakların bile tercih edeceği ilk havalimanı Gümüşhane-Bayburt havalimanı olacak. Her açıdan iyi bir şekilde kullanılacağını biliyoruz. Bütün fizibilite ve stratejik planlar bunu bize gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde artık hava yolu halkın yolu oldu. 200 bin vatandaşımız Gümüşhane’de yaşıyor. Fakat 600 bin civarında gurbetçimiz var. Hemşerilerimizin eğitim düzeyi yüksek ve varlıklılar. Sıla hasretleri inşallah 1.5 yıla yakın bitecek” dedi.

Projenin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Vali Okay Memiş, açıklamasını şöyle tamamladı:

“4 ay itibariyle projemizin çalışmalarına başladık. Şu anda yaklaşık 200’e yakın personelimiz 150’ye yakın makine ekipmanımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Havalimanımız yaklaşık yıllık 2 milyon kapasiteli olarak projelendirildi. 3 bin metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde yaklaşık 450 hektar üzerine kurulu bir projemizdir. 2019 yılı sonu itibariyle bitirmek için gayret ediyoruz. Burada yürüttüğümüz faaliyet projenin alt yapısını oluşturmaya yönelik. 2. Etabı olan üst yapısı biz bitirdikten sonra ihaleye çıkacak. İhaleye çıktıktan sonrada üst kısmının yapımına başlanacak. Pist gövdesinde kaya dolgu imalatımız var. 5 milyon metre küp kazı ve dolgu imalatlarımız olacak.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği