ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR GÜMÜŞHANE’DE YAŞAYACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR GÜMÜŞHANE’DE YAŞAYACAK

Giriş Tarihi: 06 Nisan 2017 - 15:02

Son Güncelleme: 06 Nisan 2017 - 15:02

Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Orman Haftası münasebetiyle düzenlenmesi planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 3 bin 150 fidanın dikim töreni 6 Nisan 2017 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Karşıyaka Tabiat Parkı’nın yanında 40 dönümlük alanda oluşturulan Şehit Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, öğrenciler ve Orman Teşkilatı personeli katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç’in açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, şehrin en önemli gelir kaynaklarının madencilik, tarım ve hayvancılıkla birlikte turizm olduğunu, onun için de şehri ve coğrafyayı güzelleştirmek için her türlü çalışmayı yapmaları gerektiğini kaydeden Sayın Valimiz, “Hem Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz hem de Orman İşletme Müdürlüğümüzün çok güzel çalışmaları var. Bunların artarak devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kelkit havzasında 29 baraj ve gölet inşaatını devam ettirdiğini ve yaklaşık 500 bin dönümlük alanın sulanabilir tarım arazisi olarak işlenebileceğini ifade eden Vali Memiş; “DSİ bu çalışmaları yaparken biz de Valilik olarak oturmuyoruz. Biz de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Kelkit ve Şiran’da arazi toplulaştırma çalışmasını bitirdik, dosyaladık ve Ankara’ya gönderdik. Allah nasip ederse programa alınacak. O havzada profesyonel tarım yapacağız.” dedi.

Kelkit ilçesinde Türkiye’nin dördüncü hayvan ihtisas OSB’sinin kuruluş işlemlerinin tüm dosyalarını tamamladıklarını ve Ankara’ya gönderdiklerini belirten Vali Okay Memiş; “Bunlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışmalarının dolaylı meyvesi. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyoruz. Zigana’da, Limni Gölü’nde, Karşıyaka Tabiat Parkı’nda, Tomara Şelalesi’nde, Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda çok güzel çalışmalarımız var. Buralar turizme altyapı oluşturuyor. DSİ tarım ve hayvancılığa, Doğa Koruma ve Milli Parkların yaptığı işler de turizme altlık oluşturuyor. Bunu da çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pestil ve kömenin hammaddesi olan ceviz sorununu da hallettik diyebileceklerini belirten Vali Okay Memiş; “Yaklaşık 50 bin adet fidanın dikimi devam ediyor. O fidanları da biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan aldık. Yaklaşık 1 milyon liraya mal oluyordu, İl Özel İdaresi’nden vermeyi göze almıştık. Ama Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül’e çok teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle İl Özel İdaresi’nden para harcamadan yaklaşık 1 milyon lira maliyetli projeyi başarmanın keyfini yaşıyoruz. Dikimler devam ediyor. Tüm bu çalışmalar bu kentin yıllardır biriken sorunlarına çaredir, neşter vurmaktır.” dedi.

Karşıyaka Tabiat Parkı’yla Süleymaniye Mahallesi’ni İl Özel İdaresi vasıtasıyla birleştirecek yol yapacaklarını, bu havzada bir metrekare bile ağaçlandırılmamış alan kalmayacağını kaydeden Sayın Valimiz, “Özellikle sonbaharda Zigana renk cümbüşüne bezeniyor. Burası da aynı coğrafya ve bu renk cümbüşünü burada da sergilememiz lazım. Dikeceğimiz bazı ağaçlar da çınar yapraklı akçaağaç ve ıhlamur gibi sonbaharda o güzelliği veren ağaçlar olacak.” dedi.

Yüce Türk milletinin büyük kahramanlar yetiştiren bir millet olduğunu vurgulayan Vali Memiş; “Ömer Halisdemir de 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde hayatını hiçe sayarak o darbenin önlenmesinde kendini ortaya koymuş bir kardeşimiz, şehidimiz. O başta olmak üzere 15 Temmuz’da şehit olan 248 vatandaşımıza, terörle mücadelede hayatını kaybeden bütün askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Vali Okay Memiş ve davetliler, fidanları toprakla buluşturarak, can sularını verdiler.

image_print

HABERLER