SES VE KÖPÜĞÜN TOMARA'DA DANSINI MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SES VE KÖPÜĞÜN TOMARA’DA DANSINI MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ

Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2017 - 20:25

Son Güncelleme: 21 Temmuz 2017 - 21:00

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Seydibaba Köyü sınırları içinde yer alan TOMARA ŞELALESİ büyülemeğe devam ediyor.

Şiran ilçesine 25 km uzaklıkta bulunan TOMARA ŞELALESİ TABİAT PARKI, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce  yapılan cam seyir terası ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra mevzuat hükümleri çerçevesinde özel işletmeciye devredildi.

Tomara Şelalesi Tabiat Parkı’nın işletmesini üstlenen Şiran’ın sevilen iş adamlarından Sultan Pestil firmasının sahibi Abdulbaki Kara, 25 Haziran 2017 de işletmeyi devralarak konuklarını karşılamaya başladı.  Haziran ayının son beş gününde Tomarayı 18 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

İşletmeci Abdulbaki Kara, özlenen, güzel bir işletmecilik örneği gösteriyor. Mekânlar temiz, güleryüz ve ilgi mükemmel.

68 dönüm alandan oluşan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı içinde şelale, cam seyir terası, yaya yolları, mescit, lokanta, hediyelik eşya dükkânları, otopark, market,  sosyal ihtiyaç mekanları ve 21 adet piknik kamelyası yer alıyor.

TELEFERİK YA DA  AKÜLÜ ARAÇ YOLU GEREKLİ

Tomara Şelalesi Tabiat Parkı  giriş alanı ile şelale arasında yer alan yaklaşık  350 – 400 metrelik yaya yolu yaşlı ve hasta ziyaretçiler için yeniden bir alternatif ulaşım imkanı düşünülmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

350 – 400 metrelik yaya yolunun önemli bir bölümü dik merdiven basamaklarından tırmanmayı gerektirdiğinden pek çok yaşlı ve rahatsız ziyaretçi şelaleye ulaşmakta zorluk çekiyor. Bunun için teleferik ya da akülü araç yolu ve imkanına ihtiyaç var. Yetkililerin bu alternatifleri değerlendirmesinde yarar görüyoruz.

ALLAH’IN MUCİZESİ

Türkiye ve dünyanın ender tefekkür yerlerinden biri olan TOMARA ŞELALESİ Allah’ın bir lütfu. Dağın göğsünden birden fışkıran şelalenin bir yılda akıttığı su toplanıp dondurulsa şelalenin olduğu dağdan daha görkemli bir buz dağı oluşturuyor.

Dağın göğsünden çıkan şelalede; hem su sesi, hem de beyaz – berrak köpükler insanları hem dinlendiriyor hem de hem de tefekkür ettiriyor. Tomara şelalesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü her türlü imkanı kullanarak  Allah’ın bir lütfu olan bu güzelliği insanların istifadesine sunmuş.

TEBRİK

Bu güzel çalışmalarından Dolayı  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarını ve örnek İşletmeciliğinden dolayı da Sayın Abdulbaki Kara’yı kutluyoruz.

Ses ve köpüğün Tomara’daki dansını kaçırmayınız.

img-20170721-wa0003

img-20170721-wa0004

img-20170721-wa0005

img-20170721-wa0006

 

image_print

HABERLER