SIK SIK YAPILAN YATIRIM TOPLANTILARINDAN BİR YENİSİ DAHA YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SIK SIK YAPILAN YATIRIM TOPLANTILARINDAN BİR YENİSİ DAHA YAPILDI

Giriş Tarihi: 05 Temmuz 2018 - 18:44

Son Güncelleme: 05 Temmuz 2018 - 18:44

Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında yatırımcı kuruluşların il müdürlerinin katıldığı yatırım değerlendirme toplantısı yapıldı.

5 Temmuz 2018 Perşembe günü İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya yatırımcı kuruluşların il müdürleri ve teknik uzmanlar katıldı.

Vali Okay Memiş; KÖYDES, Özel İdare çalışmaları, Süleymaniye Mahallesindeki turizm yatırımları, Süleymaniye Kayak Merkezi, yeni devlet hastanesi ve diğer yatırımların son durumları hakkında kurum müdürlerinden bilgi aldı.

Yaptığı değerlendirmede Türkiye’de asfalt plenti olan, finişerle Bitümlü Sıcak Karışım asfalt (BSK) yapabilen 3 Özel İdaresinden birisinin Gümüşhane İl Özel İdaresi olduğunu belirten Vali Memiş,  mevsim şartları nedeniyle “Gümüşhane’de en pahalı şey zaman” tespitinde bulundu ve asfalt çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Gümüşhane’de köy sayısına bakıldığında asfalt oranının yüzde 85’lere ulaştığını ifade eden Vali Okay Memiş, özellikle Kürtün ilçesinde hiç asfalt yapılmayan köy yollarının bir an önce bitirilmesini ve asfalt programının hızlı bir şekilde uygulanmasını istedi.

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan 2 bin 50 metre rakımlı Zigana dağı geçidindeki tesislerde yapılacak sokak sağlıklaştırması çalışmalarının başladığını ve bölgeyi adeta masal kasabasına dönüştüreceklerini dile getiren Vali Okay Memiş, benzer çalışmanın dünyaca bilinirliği olan Kadırga, Kazıkbeli ve Güvende yaylalarında da yapılması için yetkililere talimat verdi.

İhale aşamasına gelen Süleymaniye Kayak Merkezindeki çalışmalarla ilgili teknik heyetten bilgi alan Vali Okay Memiş, daha sonra tek tek tüm kurum müdürlerine söz vererek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

 

image_print

HABERLER