TEBRİKLER ATATÜRK ORTAOKULU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TEBRİKLER ATATÜRK ORTAOKULU

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2017 - 21:04

Son Güncelleme: 07 Aralık 2017 - 21:04

Geçtiğimiz yıllarda aynı anda iki AB projesi yürüten Gümüşhane Merkez Atatürk Ortaokulu bu yıl yeni bir AB projesine başladı.

Öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine siber zorbalıkla mücadele etme becerisi kazandırmak için  eğitim modülü geliştirmeyi  amaçlayan proje SPACE (Skills for school professionals against cyberbullying events) resmi olarak 1 Ekim 2017 de başladı.

İki yıl sürecek projenin ilk toplantısı 16-17 Kasım tarihinde İspanya’da gerçekleşti ve toplantıya Okul Müdürü Serdal Şeker ve İngilizce Öğretmeni Şenol Doruk katıldı.

Proje ekibi projelerinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ İyi Uygulamaların Değişimi için  Stratejik Ortaklık  kapsamında hazırlandığını Türkiye, İtalya, Portekiz, Hollanda ve İspanya  olmak  üzere beş farklı ülkeden toplam 7 farklı kurumun yer aldığını belirttiler.

Proje koordinatörü Serdal Şeker, Teknolojik ilerlemelere paralel olarak bilgi ve iletişim teknolojileri araçlarının kullanımının gençler ve çocuklar arasında da hızlı bir şekilde yaygınlaştığını,  bu iletişim araçlarının sayısız faydasının yanında  bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiğini   ve bu olumsuzlukların başında son dönemlerde çok yaygın olan siber zorbalık yer aldığını belirtti. ŞEKER son yıllarda ülkemizde yapılan araştırmalarda siber zorba davranışların oldukça yaygın olduğunu, Türkiye’de 269 ortaokul öğrencisi üzerinde yapılan bir çalışmada öğrencilerin % 35,7’sinin zorba davranışlar gösterdiklerini, %29,7’sinin sanal kurban olduğunu; lise öğrencileri arasında sanal zorba oranının %28, sanal kurban oranının ise %30 olduğu belitti.

Proje ekibi SPACE projesinin öğretmenlerin siber zorbalıkla ilgili farkındalıklarını artıracağını aynı zaman siber zorbalıkla mücadele etme becerisi kazandıracağını belirttiler.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü)

 

image_print

HABERLER