Teşvik Paketi İçin Gümüşhane’de Acil Toplantı Yapılmalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Teşvik Paketi İçin Gümüşhane’de Acil Toplantı Yapılmalı

Giriş Tarihi: 06 Eylül 2016 - 10:41

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 10:42

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4.9.2016 Pazar günü  Diyarbakır’da açıkladığı “Doğu’ya yönelik yatırım ve teşvik paketi”nin ayrıntıları basında yer almaya başladı.

Basında yer alan haberlere göre

5 bölgede 23 ilde yapılacak yatırımlar için 8 merkez il belirlendi.

Gümüşhane 4. Bölgede yer alacak.

Dördüncü bölge;  Erzurum merkez olmak üzere Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illerinden oluşacak.

Basında çıkan bilgilere göre Erzurum merkezli illerde; Yani Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt’ta doğaltaş işleme, seracılık, kış turizmi yatırımları teşvik edilecek. 

GÜMÜŞHANE’DE YEREL DİNAMİKLER ACİLEN TOPLANMALI

Teşvik paketi Resmi Gazete’de yayımlanmadan Gümüşhane yerel dinamikleri acilen toplanıp, teşvik paketine Gümüşhane adına neyin girmesinde öncelik belirlemişlerse bu konuyu DPT yetkililerine, Ekonomi Bakanlığı Yetkililerine, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmeleri gerekir.

Basında çıkan bilgilere göre; Gümüşhane Erzurum merkezli grupta yer alacaktır. Bu grup için öne çıkan sektörler Doğaltaş, seracılık ve kış turizmidir. Halbuki; Gümüşhane ölçeğinde daha önde olacak pek çok sektör varken, sadece bu sektörlerle Gümüşhane sınırlandırılırsa teşvikten beklenen sonucu Gümüşhane alamamış olacaktır.

Bu ve benzeri konuların acilen yerelde görüşülüp, gerek resmi, gerekse özel dinamiklerin belirleyeceği bir raporun Ankara’ya çok kısa zamanda bildirilmesi yararlı olacaktır.

image_print

HABERLER