TORUL ALINYAYLA KÖYÜNDE CEP TELEFONU VE İNTERNET ÇİLESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TORUL ALINYAYLA KÖYÜNDE CEP TELEFONU VE İNTERNET ÇİLESİ

Giriş Tarihi: 06 Eylül 2018 - 12:46

Son Güncelleme: 06 Eylül 2018 - 12:52

“Cep telefonu ve internet” günümüzde yaşanan hayatın en önemli  gerekliliklerinden biri haline geldi.

Gümüşhane’nin pek çok köyünde olduğu gibi Torul’un ALINYAYLA köyünde de cep telefonlarının çekmemesi hem köylüleri,  hem de yaz ve bayram tatillerinde köylerine gelen yazlıkçıları zor durumda bırakıyor.

Alınyayla köyünde cep telefonları ve internet çekmeyince köylüler de çareyi köyün 700 metre dışında bulunan kayanın üzerinden telefon görüşmesi yağmakta buldular.

Alınyayla köylüleri  “İNTERNET TAŞI” dını verdikleri bölgeye giderek görüşmelerini buradan yapmak zorunda kalıyorlar. İnternetle ilgisi olan gençler de yine bu kayanın üzerinden internet  sitelerine girebiliyor.

Köyün içinde ve evlerde cep telefonu ve internet  imkanlarına  kavuşmak isteyen Alınyayla köylüleri: “Çaresizlik  “İNTERNET TAŞI” diye yeni bir kavramı köyümüze ve kültürümüze kazandırdı. Bu duruma ağlayalım mı gülelim mi biz de bilmiyoruz. Yetkililerin bu konuya bir an önce el atmasını istiyoruz” dediler.

image_print

HABERLER