TORULLU TARİHÇİ –YAZAR GÜNGÖR ÜÇÜNCÜOĞLU TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TORULLU TARİHÇİ –YAZAR GÜNGÖR ÜÇÜNCÜOĞLU TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Giriş Tarihi: 06 Şubat 2018 - 11:14

Son Güncelleme: 06 Şubat 2018 - 11:31

Gümüşhane’nin Torul  ilçesinin tanınmış ailelerinden Üçüncüoğlu sülalesinin sevilen isimlerinden Adnan Güngör Üçüncüoğlu yazdığı eserlerle rekora koşuyor.

Güngör Üçüncüoğlu bugüne kadar 41 eser yayımladı. Baskıya hazır 8 eseri ve üzerinde çalıştığı 10 ayrı eseri daha mevcut.

Üçüncüoğlu’nun basılı eserlerinin toplam sayfa sayısı ise 16624.

Devlet memurluğundan (Adliye)  emekli olalı 18 yıl olan Güngör Üçüncüoğlu, ilerleyen yaşına ve bir de ağır kalp ameliyatı geçirmesine rağmen araştırmalarından hiç geri kalmıyor. Günlük ortalama 10 -12 saat çalışıyor. Ayrıca Gümüşhane ve çevre il gazetelerinde günlük yazılar yazmaya devam ediyor.

Bugüne kadar ortaya çıkarılmayan pek çok tarihi gerçekleri ortaya çıkararak kitaplaştıran A. Güngör Üçüncüoğlu eserlerinde hem Gümüşhane tarihinin hem de Doğu Karadeniz Bölgesi tarihinin çeşitli konuları işleniyor. Basılmış eserlerinde Gümüşhane’ye ait 7500 konu, Doğu Karadeniz Bölgesine ait ise 2500 konu işlenmiş.

Kendisini  “Kültür”e adayan, sürekli araştıran örnek insan Güngör Üçüncuoğlu’u Torul’daki evinin alt katını  da kütüphane yaptı. 7 bin kaynak kitabın yer aldığı kütüphane de yine Üçüncüoğlu’nun örnek çalışmalarından bir tanesi.

Yaptığı araştırmalar pek çok akademik çalışmaya da kaynak teşkil eden A. Güngör Üçüncüoğlu, özellikle gençlere iyi bir örnek olmak istediğini belirterek “bizim ve gençlerimizin boşa harcayacak zamanımız yok. Araştırıp ortaya çıkaracağımız çok önemli değerlerimiz var. Tarihimizi gençlerimizin çok iyi bilmesi gerekir. İlerleyen yaşıma rağmen ben  gençlere örnek olmaya devam edeceğim.” Dedi.

Belgesel konusu olacak azim ve kararlılığı ile pek çok kişinin yapamadığı güzel çalışmalara imza koyan, topluma güzel örnek olan Torullu hemşerimiz Sayın Adnan  Güngör Üçüncüoğlu’nu biz de www.gumushandenhaber.com ailesi olarak tebrik ediyoruz.

 

image_print

HABERLER