TRABZON’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI VALİ YÜCEL YAVUZ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TRABZON’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI VALİ YÜCEL YAVUZ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Giriş Tarihi: 04 Ocak 2018 - 16:18

Son Güncelleme: 04 Ocak 2018 - 16:18

Trabzon Valiliği Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu’nun 2017 yılı son değerlendirme toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapıldı.

Ülkemiz için tehlike olmaktan çıkıp tehdit haline gelen uyuşturucu ile mücadele konusunda kurumlar bazında genel bir değerlendirme yapılacağını belirten Vali Yücel Yavuz: “Bu konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın duruma hassasiyetle yaklaşıp dikkat yoğunlaşmasını sağlayarak çocuklarımızı tehdit eder hale gelen bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için neler yapılması gerektiğini değerlendireceğiz.”

“İlimiz genelinde baktığımız zaman İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu başkanlığında tüm il Valilerimiz, İl jandarma ve İl Emniyet Müdürlerimizin katılımıyla yaptığımız toplantıda bu konuyu görüştük. Türkiye genelinde istatistiki verilere göre yapılan yoğun çalışmalar sonucunda ele geçirilenlere  baktığımız zaman geçmiş  yıllara göre  tehlikenin boyutunu ortaya koyan bir tablo var. Başbakanlığımızın bu konuda çıkarmış olduğu genelgeler ve çalışmalar çerçevesinde ilgili bakanlıklarımız çok büyük bir tehdit haline gelen bu konuyla ilgili sorunları çözmek için büyük bir gayret sarf ediyor.”

“Trabzon’da gerek güvenlik kuvvetlerimizin gerek ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın en yetkilisinden en düşük seviyedeki yöneticisine kadar bu en büyük tehditin olmaması için elden ne geliyorsa yapılması konusunda hemfikiriz. Bu konuda Başsavcımız, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer yerel idarelerimiz, Sağlık Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz gibi topluma yön veren ve hayata dokunan her kurumun ve yetkili mercinin ilgilenmesi ve  önemsenmesi gereken bir hadisedir. İlimizde de güzel çalışmalar yapılıyor. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek  Kurulu’na dönüşen ve Ankara’da Başbakan Yardımcımızın başkanlığında yapılan değerlendirme ve yönlendirmelerle faaliyetlerimiz icra ediliyor. Bu konuyla ilgili toplumun her kesiminin tehditle karşı karşıya olmasına rağmen çocuklarımız ve gençlerimizin daha çok risk altında olduğunu görüyoruz. Özellikle dezavantajlı ve bölünmüş ailelerin çocukları riskli grup altında bulunuyor. Bunlarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem “Güvenli Okul” projesi hem de sosyal projeler kapsamında değerli projeler yapıyor. Özellikle üniversite çağındaki çocuklarımız için bu konuda gerek KTÜ gerek Avrasya Üniversitemizdeki ilgili birimler üzerlerine düşen görevleri yapıyorlar. Bu konuda STK ‘larımızın ve basınımızn toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturma anlamındaki değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Uyuşturucu ile Mücadele konusunda basında yer alan haberlerin vatandaşların duyarlılığını artırması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz: “Bu haberlerin basında yer alması çok arzu edilir bir durum değil. Fakat bu konu tehlike olmaktan çıkıp tehdit halini aldığı için kurul üyeleri olarak bu mücadelenin basında yer almasıyla ilgili hassasiyetimiz var. Bu haberler vatandaşlarımızın duyarlılığının artırılmasına ve dikkatlerinin çekilmesine katkı sağlamalı, felaket tellalığına ve korku payonayasına dönüşmemesi lazım. Bu konuda alınması gereken tedbirleri gittikçe daha spesifik, hedefe yönelik ve netice alır hale getirmeliyiz.” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu  ise yaptığı konuşmada: “Trabzon’da büyüyen bir kişi olarak bizim çocukluğumuz ve gençliğimizde olan kullanımın oransal olarak çok üstünde bir kullanım var. Belki birçok şehirde geçmişe nazaran oransal olarak bir artış olabilir. Buradaki kurula çok önemli çalışmalar yaptığı için müteşşekkiriz. Bu iş tam bir birliktelik sonucunda başarı oranını belirleyen bir alan. En başta Emniyetimize, Garnizon Komutanlığımıza, Jandarma Komutanlığımıza  yaptıkları takipten dolayı müteşekkiriz” dedi.

Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü yetkilileri ise  Uyuşturucu ile Mücadele konusunda 2017 yılında Uyuşturucu Mücadeleyle ile ilgili yayınlanan haberlerle ilgili bir sunum yaptı.

(Kaynak: Trabzon Valiliği )

image_print

HABERLER