TÜM KÖY VE MAHALLELERİN MUHTARLIK BİNASI OLACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TÜM KÖY VE MAHALLELERİN MUHTARLIK BİNASI OLACAK

Giriş Tarihi: 11 Ocak 2018 - 22:33

Son Güncelleme: 11 Ocak 2018 - 22:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43’üncüsü düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 14 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 11 Ocak 2018 Perşembe günü bir araya geldi.

Ankara, Batman, Edirne, Giresun, Hatay, İzmir, Karabük, Karaman, Kütahya, Mardin, Ordu, Rize, Sivas ve Şanlıurfa’dan gelen 500’e yakın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen öğle yemeğinde ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasının bir bölümünü mahtarların çalışmalarına anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’deki demokrasi piramidinin tabanını oluşturan muhtarlarla, zirvesini temsil eden Cumhurbaşkanı arasındaki samimi ve hasbi diyalogun meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar toplantısının başladığı günden bu yana muhtarlar aracılığıyla pek çok vatandaşın, mahallenin ve şehrin sıkıntılarının çözüldüğünü söyledi.

Bu dönemde muhtarların lehine gerçekleştirilen düzenlemelerden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara yeni bir müjde daha vererek, hizmet binası olmayan muhtarlıklara, valilik ve kaymakamlıklar tarafından hizmet binası inşa edileceğini açıkladı. Türkiye’deki mevcut 50 bin 256 muhtarlıktan, 17 bin 644’ünün, belediyeler, vatandaşlar ve il özel idareleri tarafından yapılmış hizmet binasının olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, geriye kalan muhtarlıkları da en kısa sürede hizmet binalarına kavuşturacaklarını söyledi.

Bunların karşılığında muhtarlardan tek bir isteklerinin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O da mahallenize en güzel hizmeti yapmanızdır. Sizler mahallenizin, mahalle halkının meseleleriyle ne kadar yakından ilgilenir, ne kadar çok derde derman olursanız, milletimiz de ülkesine, devletine o derece güçlü şekilde sahip çıkacaktır” diye ekledi.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER