UFKA YOLCULUK YARIŞMASI SİZİ BEKLİYIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

UFKA YOLCULUK YARIŞMASI SİZİ BEKLİYIR

Giriş Tarihi: 12 Şubat 2017 - 18:00

Son Güncelleme: 12 Şubat 2017 - 18:00

Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği, ilimizde ise Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfının organize ettiği ‘5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’ başvuruları devam ediyor. ‘Yola çıkmak isteyene, yol açık’ temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali olacak. Yarışmaya başvurular, 19 Şubatta son bulacak

Yarışma yapılmasında asıl öncelikli amacın Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu ifade eden Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı mütevelli heyeti üyesi Orhan  FAZLIOĞLU, “Sonrasında ise okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak. Halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır” dedi.

Bu seneki ana tema Kur’an-ı kerim Meali. Yıl boyunca Kur’an-ı Kerim’in kutlu mesajlarını toplumun her kesimi ile buluşturma gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Şüphesiz Kur’an-ı Kerime saygı göstermek gerekir. Yalnız ona karşı yapılan saygı onu öpüp başımıza koymakla sınırlandırılmamalıdır. O’nu  anlayarak okuyup yaşantımızda rehber edinmek, gönüllere onu işlemek asıl amacımızdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi kurumlarımız yarışmamızın kendi kurumlarında yapılmasını, duyurunun sağlanması şeklinde genel müdürlüklerden, bakanlıklardan resmi izin yazıları alındı. İlimizde yarışmamıza Destek veren ilgi ve alakalarını bizden esirgemeyen Gümüşhane deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine ve gönüllülerimize de sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz” dedi.

8 farklı kategori

Kayıtlar, www.ufkayolculuk.com adresinden  19 Şubat 2017 tarihine kadar ‘a kadar devam edecek. H kategorisi kayıtları ise 31 Mart 2017 tarihine kadar sürecek.

Yarışma Türkçe dilinde 7 (yedi) farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 8 (sekiz) farklı kategori de düzenlenecektir. Sınavda yazılı olarak sorulacak çoktan seçmeli sorular ile (test) yarışmacıların sıralaması belirleneceği açıklandı.

A, B, C, D, E ve F kategorilerinin sınavları 26 Mart 2017 Pazar Saat: 10.00’da (TSİ) tüm merkezlerde aynı anda yapılacak. G Kategorisi sınavı ise ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden yapılacak 26 Mart 2017 H Kategorisi sınavı ise 2 Nisan 2017 Pazar saat: 18.00’de yapılacak.

“BÜYÜK ÖDÜLLER VERİLECEK”

Her kategoride Türkiye çapında dereceye girenlere büyük ödüller verilecek. İlimizde ise dereceye girenlere A, B, C, D ve E kategorilerinde birincilere 750, ikincilere 500 ve üçüncülere 250 TL para ödülü verilecek

Fazlıoğlu son olarak; Şuana kadar ilimizde 2000 e yakın başvuru yapan herkese teşekkür ederken. Bu kutlu yarışta bir tanıdıklarını daha kayıt yapmalarını tavsiye ve rica ediyorum diye konuştu.

Yarışma ve ödüller hakkında detaylı bilgi için www.ufkayolculuk.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

image_print

HABERLER