Ulaşım Yatırımları Sayesinde Gümüşhane Mahrumiyet Bölgesi Olmaktan Çıkıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Ulaşım Yatırımları Sayesinde Gümüşhane Mahrumiyet Bölgesi Olmaktan Çıkıyor

Giriş Tarihi: 17 Temmuz 2017 - 23:49

Son Güncelleme: 18 Temmuz 2017 - 10:10

*Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.

2017 yılı Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Değerlendirme Toplantısı, 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları Murat Kahraman ve Selçuk Yosunkaya, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri, kurum müdürleri, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, GTSO Genel Sekreteri Lütfi Kılıç, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Kullukçu, Gümüşhane Tüketici ve Çevre Haklarını Koruma Derneği Başkanı Sinan Akıncı katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 20 yıl öncesi ile mukayese edildiğinde yapılan büyük yatırımlarla Gümüşhane’nin mahrumiyet ili olma özelliğini kaybettiğini belirten Vali Okay Memiş: “Bir yerin mahrumiyet bölgesi olup olmadığının en büyük göstergesi ulaşılabilir olup olmadığıdır. Eskiden Trabzon’a 5-6 saatte gidilirken artık 1 saatte ulaşıyorsunuz. Bunda tabi yapılan büyük yatımların, duble yolların çok önemi var. Özellikle ulaşımı biz çok önemsiyoruz. Yapılan ve yapılacak olan 52 tane tünelle adeta tüneller kentiyiz. Bunun en önemlisi Zigana Tüneli. Yüzde 25’e geldik. Bu çok önemli bir rakam. Bizim hayalimiz. 2019 yılı sonu 2020’de bitmesi halinde sahille ulaşımımızı neredeyse yarım saate indirecek bir proje. Yine adeta bir barajlar ve göletler kentiyiz. Bu sene 35 tane yapımı devam eden gölet inşaatımız var, planlananlar 50’nin üstünde. Kelkit ve Harşit havzasında olmak üzere iki büyük yatırım var. Bu projeler Gümüşhane’nin geleceğe daha umutla bakmasına yol açıyor. Hatta bu projelerle tersine göçün bile mümkün olacağına inanıyoruz. Ana yatırımlar yapıldıktan sonra küçük dokunuşlarla mesafe alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın cenaze törenine katıldıktan sonra, törene katılan Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ile Limni Gölü’ne gittiklerini dile getiren Vali Memiş: “Orada yapılan çalışmaları görmek istedi Sayın Bakanlar. Binlerce hemşerimizi orada gördük. Daha önceden hayaldi. Çok basit bir dokunuş, oranın yolunu betonladık o kadar. Tabi Doğa Koruma ve Milli Parklar’ın yaptığı çok önemli hizmetler var. Artık Gümüşhane’de turizm pastasından pay almaya başlayacağız. Ama önce altyapı, sonra konaklama tesisi, ondan sonra turist, turizm. Biz geleceğe ümitle bakıyoruz. Yerel yöneticilerimizin çok güzel çalışmaları var. Gümüşhane Belediyemizin Gümüşhane’nin farkını ortaya koyacak çalışmaları var. Bir ilin, bir ilçeden farklı olması gerekir. Bir ilde yaşıyorsanız oradaki sosyal dokuların, kamu yatırımlarının ilçeden farklı olması gerekir.  İlçelerden farkın yoksa komik duruma düşersin. İlin güçlü olması, ilin dokularının fazla olması tabi ki ilçelere de artı katkı sağlar. Bu olaylara bu vizyonla bakmamız gerekir. Onun için Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İlçeler de çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Vali Okay Memiş: “Büyüklük açsından Kelkit ilçemiz bizim için çok önemli bir ilçe, bizim dinamomuz adeta. Nüfus itibariyle, yapılan yatırımlar itibariyle. Neredeyse alt yapısı hemen hemen tamamlandı.  En son doğalgazı da bağlayarak daha da taçlandıracağız. Şiran ilçemizde çok başarılı çalışmalar var. Alternatif ulaşım noktaları ile hem İkisu yolu hem ana güzergah olsun. Torul ilimize en yakın ilçemiz. 10 dakikada ulaşıyoruz, adeta mahallemiz gibi. İl merkezinden farklı görmüyoruz. Köse ölçek olarak nüfusu en az ilçelerimizden birisi ama altyapı itibari ile güzel çalışmalar var. Yapılacak olan Salyazı Havalimanı Köse’ye ayrı bir dinamizm kazandıracak. Kürtün de bizim Giresun sahiline en yakın ilçemiz. Buralarda da güzel çalışmalar var.  Ben tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bölge müdürlerimizden ve merkezi idare çalışanlarımızdan yerel yönetimlerin taleplerine daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra, bölge müdürleri kurumlarının Gümüşhane’de yürüttüğü çalışmalarla ilgili birer sunum yaparak, soruları cevaplandırdılar.

 

image_print

HABERLER