ULUSLARARASI MARKA VE MARKA KENT KONGRESİ GÜMÜŞHANE’DE BAŞLADI

Gümüşhane Üniversitesi’nin organize ettiği ‘Uluslararası Marka ve Marka Kent’ kongresi” 27 Eylül 2018 Perşembe günü başladı. Kongre 29 Eylül günü sona erecek.

Gümüşhane Üniversitesi’nin Gümüşhanevi Kampüsü Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve düzenleme kurulu başkanlıklarını Doç.Dr.Salih Yıldız ve Dr.Öğr.Üyesi Emre Ş. Aslan’ın yaptığı kongrede 7 farklı ülkeden 82 bilim insanı bildiri sunacak.

Kongreye katılan ve ilk oturumun sonuna kadar konuşmacıları dinleyen Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaptığı açılış konuşmasında markanın önemine vurgu yaparak Gümüşhane’nin en önemli markasının Gümüşhane Üniversitesi olduğunu, kurulduğu 2008 yılından bugüne şehre büyük bir dinamizm kattığını belirtti.

Gümüşhane olarak marka değerini artırmaya çalışan bir kent olduklarını dile getiren Vali Memiş; “En önemli değerimiz Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerini yetiştirmiş olan bir hoşgörü merkezi olmamız. Kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesinde Müslüman Türkler ve gayrimüslim tebaa yüzlerce yıl huzur ve barış içerisinde yaşamış olması bizim en büyük marka değerimiz” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ise seri halde devam eden uluslararası sempozyum etkinliklerinin ikincisi olan marka ve marka kent kongresinde 7 farklı ülkeden 82 bildirinin sunulacağı ve 2 gün devam edecek olan kongrenin Türkiye’de marka ile marka kent kavramlarını birleştiren az sayıda ki kongrelerden birisi olduğunu söyledi.