USTA FOTOĞRAFÇILAR GÜMÜŞHANE'DE GENÇLERLE BULUŞTU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

USTA FOTOĞRAFÇILAR GÜMÜŞHANE’DE GENÇLERLE BULUŞTU

Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2017 - 12:34

Son Güncelleme: 18 Mayıs 2017 - 15:38

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden Fotoğrafçılık Kulübü etkinlikleri kapsamında usta fotoğraf sanatçıları bilgi ve birikimlerini paylaşmak için gençlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden fotoğraf sanatçılarını tecrübelerini paylaşmak üzere Gümüşhane’ye davet eden ödüllü fotoğraf sanatçısı ve Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kulübü eğitmeni Mustafa Zengin’in bu haftaki konukları; Avrasya Üniversitesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan ve Trabzon Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Fazıl Saraç oldu.

İki usta fotoğraf sanatçısı da sunum eşliğinde çektikleri fotoğraflar üzerinden tecrübelerini gençlere paylaşırken, fotoğraf çekim tekniklerini, sanatsal fotoğraf çekimi, kompozisyon nasıl oluşturulabileceği, fotoğraf çekim zorlukları, manzara fotoğrafçılığı ve özel ilgi olarak martı fotoğrafçılığı konularından bahsettiler.

Rast gele fotoğraf çekmek yerine bir konu ve özel ilgi oluşturabilecek konular üzerinden çalışmalar yapmanın daha faydalı olduğunu dile getiren usta fotoğrafçılar daha sonra gençlerin sorularını cevaplandırdılar.

Anadolu Ajansı Trabzon Foto Muhabiri Fazıl Saraç’ın sunumuna Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel ile birlikte katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan kurs bitiminde yaptığı açıklamada şunları söyledi :

“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yürütmüş olduğu birçok faaliyet var.  inovasyon atölyesinden değerler atölyesine, kişisel gelişim atölyesinden sosyal bilimler atölyesine kadar yüzlerce proje var.  Bu projelerden bir tanesi ise Gençlik Merkezimizin faaliyetleri arasında yer alan Fotoğrafçılık Kulübümüzün yürütmüş olduğu faaliyetlerdir. Her ay düzenli olarak Türkiye’nin değişik bölgelerinden değerli fotoğrafçıları getirerek, ilimizde ağırlıyoruz. Bu ağırlama sadece gezme amaçlı değil hem bilgilendirme hem de üstadların tecrübelerini gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır. Fotoğrafçılık unutulmaya yüz tutmuş bir meslek değil aslında, fotoğrafçılık gün geçtikçe kendini yenileyen ve geliştiren, geliştikçe daha güzel modeller ortaya koyan bir sanattır. Bu sanatın yaşatılması da üstatların elinde… Bu üstatlar bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştıkça biz de var olan amatörlüğümüzü biraz daha geliştirerek kalfalığa, oradan ustalığa ve daha sonra ise profesyonelliğe doğru adım atmış oluyoruz. İlimizin geliştirdiği konsept açısından, burada mevcut olan insanların yaşaması ya da dışarıdan gelen insanlarla bir araya gelip değişik değerlerlerle birlikte kültürlerin ortaya çıkmasına da fotoğrafçılıkta vesile olmuş oluyor. İnanın ki ben sunum eşliğinde bu güzel fotoğrafları izledikçe kendimi başka bir ülkede veya  başka bir  dünyadaymış gibi hissettim. Bugünkü sunumda gösterilen güzel fotoğraflarda buram buram Karadeniz kokuyordu. Adeta Karadeniz turu yapmış olduk. Hocamıza katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Böyle bir değeri Gümüşhane’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde ağırlamaktan onur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde başta Gençlik ve Spor Bakanımızın,  Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze ve İllerde bu faaliyetleri aralıksız ve nefessiz yürüten Gençlik Merkezi Müdürlerime, çalışanlarımıza ve bu salonları boş bırakmadığınız için ayrıca siz katılımcılara teşekkür ediyorum. Fazıl Saraç ve Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan Hocalarımıza tekrar Gümüşhanemize hoş geldiniz diyorum, şeref verdiler kendilerine minnettar olduğumuzu iletmek istiyorum. Çok sağ olsunlar.”

Diğer taraftan Gençlik Merkezi Kurs Eğitmeni Mustafa Zengin; konuk ettikleri Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan ve Fazıl Saraç’a tecrübelerini gençlerle paylaştıkları için teşekkür ederken, Gümüşhane’de Fotoğrafçılık sanatının gelişmesi ve yaygınlaşması için ellerinden geleni yaparak her türlü destek ve katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a ve Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’e teşekkür etti.

 

e9250ae5-f79b-4fce-92f0-60a5ea8d20cc

 

 

image_print

HABERLER