VALİ MEMİŞ NET KONUŞTU: “YENİ HASTANE BİNASINDA SORUN YOK” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ MEMİŞ NET KONUŞTU: “YENİ HASTANE BİNASINDA SORUN YOK”

Giriş Tarihi: 31 Ekim 2017 - 18:21

Son Güncelleme: 31 Ekim 2017 - 18:21

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 200 yataklı yeni devlet hastanesi yolundaki sorun için Gümüşhane Üniversitesi Jeoloji, İnşaat ve Harita Mühendisliği bölümlerindeki bilim adamlarının hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı.

Valilik Toplantı Salonunda 31 Ekim 2017 Salı günü düzenlenen toplantıda Gümüşhane Üniversitesi teknik heyetince hazırlanan rapor bilgilerini basınla paylaşan Vali Okay Memiş, 60 milyon liraya mal olan yeni devlet hastanesi ve yoluyla ilgili kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Hazırlanan bilimsel raporda Hastane binasında bir sorun yok. Hastane yolunda ise jeolojik yapıdan ve hastaneyi yapan yüklenicinin hafriyat dökmesinden kaynaklı kayma var. 3 ya da 4 farklı yere çakılacak fore kazıklarla yol sorunu halledilecek. Bunun için önce proje, ardından yapım işi ihale edilecek. Fore kazık çalışmasından sonra yeni hastane hizmete açılacak. Bu çalışmanın çok uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorum”

Vali Memiş yoldaki sorunla ilgili olarak da: “ Burada hukuki ve teknik sorumluluk neyse ceza yargılaması açısından Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü burada ihmal varsa tespit edilsin ve ortaya çıksın. Müteahhittin ihmali varsa ortaya çıksın, Toki yetkililerinin ihmali varsa ortaya çıksın, müşavir firmanın kusuru varsa o ortaya çıksın. Biz bu konuyu hem Sağlık Bakanlığına resmi yazıyla yazacağız hem TOKİ’ye hem AFAD’a yazacağız. Tespit aşamasında önemli olan, sorunun çözüm aşamasıdır”  dedi.

image_print

HABERLER