Vali Memiş Ve Milletvekili Pektaş’tan 'Somut Hizmet' Atağı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Memiş Ve Milletvekili Pektaş’tan ‘Somut Hizmet’ Atağı

Giriş Tarihi: 31 Ağustos 2016 - 10:18

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 10:19

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre KOmisyonu Başkanı Cihan Pektaş Torul ve köylerinde inceleme yaptılar.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ile TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, beraberlerinde Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Talip Kahraman, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, DSİ Şube Müdürü Ümit Yayla, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu, Torul İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Bedir, AK Parti Torul İlçe Başkanı Metin Yiğit, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, İşadamı Zekai Araz ve İl Özel İdaresi şube müdürlerinden oluşan heyetle birlikte Torul ilçemizde bir dizi ziyaret ve inceleme gerçekleştirdiler.

31 Ağustos 2016 Çarşamba günü gerçekleşen gezide İlk olarak Torul ilçe merkezinde yapımına yeni başlanan Gençlik Merkezi inşaatını inceleyen heyet, daha sonra Herek, Demirkapı, Arpalı, Alınyayla, İlecik, Kopuz, Güzeloluk ve Dağdibi köylerine ulaşımın sağlandığı Demirkapı köy grup yolunda asfaltlama çalışmalarını inceledi. İnceleme sırasında, şantiye çalışanlarına tatlı ikramında bulunan Vali Okay Memiş; yaptığı değerlendirmede, Demirkapı Grup Yolu’nun sürekli olarak Gümüşhane gündemine taşındığını ve bu konuda vatandaşların zaman zaman talepleri olduğunu belirterek, “Bu yolumuzun uzunluğu 45 kilometredir. Torul-Demirkapı Köyü arasında bulunan 20 kilometrelik bölüm asfalttır. Ancak asfaltta yıpranmalar oldu, arkadaşlar bunun onarımını yapıyorlar. Ancak, Demirkapı Köyü ile Torul ilçesinin en uzak köyü arasında olan 25 kilometrelik bir yolumuz daha var. Bu yolda da çalışmalar sürüyor. Bu yılsonuna kadar var olan yolumuzu standartlara kavuşturarak mutlaka bitireceğiz.” şeklinde konuştu.

Demirkapı grup yoluna ikinci defa geldiğini ifade eden Vali Okay Memiş: “Bugün Milletvekilimiz Sayın Cihan Pektaş Bey, bütün il müdürlerimiz, belediye başkanımız, İl Genel Meclisi üyemiz ve bütün özel idare çalışanları ekibimizle birlikte yapacağımız yolun asfaltlama çalışmasını bizzat yerinde görmek maksadıyla geldik. Ben Sayın Milletvekillerimize bize sağladıkları kaynaklardan dolayı teşekkür ediyorum, çünkü hakikaten yaptığımız işler İl Özel İdaremizin bütçe imkânlarını aşan işler.  Hem Sayın Cihan Pektaş hem Sayın Osman Akgül Bey’in Ankara’dan bizlere aktardıkları ödenekler marifetiyle, tasarladığımızdan daha fazla iş yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Gümüşhane’ye somut hizmetler yapmanın arzusu içerisinde olduklarını ve bütün çalışmaların hep birlikte yapıldığını vurgulayan Vali Memiş: “Bunları biz hep birlikte yapıyoruz. Tek kişinin yaptığı işler değil bunlar. Sayın Milletvekillerimizle, İl Özel İdaresi çalışanlarımızla, İl Genel Meclisi üyelerimizle, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, basın mensuplarımızın katkılarıyla Gümüşhane’ye somut hizmetler yapmanın arzusu içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ‘biz dertliyiz’. Derdimiz hakikaten bu ülkeye somut hizmetler yapmak.” diye konuştu.

İki yıl içerisinde asfaltı yapılmamış köy bırakmamayı hedeflediklerini dile getiren Vali Okay Memiş; “Hedefimiz, Allah nasip ederse iki yıl içerisinde asfaltı yapılmamış köy bırakmamak.  Bunu somut olarak görüyorsunuz buralarda ve standartları yükselteceğiz. Ben bu vesileyse Sayın Milletvekillerimize yeniden teşekkür ediyorum. İlçe kaymakamlarımızın öncülüğünde, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktardığımız kaynaklarla yapıyoruz bu işleri. Kaymakamlarımıza da çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezi’nin Torul’a kazandırılan en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu dile getirerek, “Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Yaklaşık 1 buçuk milyona mal olacak. Orada gençlerimizin kullanacağı salonlar, derslikler, atölyeler olacak. Hemen yanında aynı bölgede yine 200 kişilik bir erkek öğrenci yurdu yapmayı planlıyoruz. Onun da yerini temin etmeye çalışıyoruz. 2017 yatırım planına alarak Torul için çok önemli olan bu yurdun binasını yapmak öncelikli hedefimiz.” dedi.

Gümüşhane’nin kamu kaynaklarından en üst seviyede faydalanması çabası içerisinde olduklarını ifade eden Vali Memiş: “Biz yolumuza devam ediyoruz. Bütün çabamız, Gümüşhane’nin kamu kaynaklarından en üst seviyede faydalanması yönünde. Hep alandayız. İlçelerdeyiz, köylerdeyiz, Ankara’dayız, işlerimizi takip ediyoruz ve somut işlerle, elle tutulur, gözle görülür işlerle uğraşıyoruz.” diye konuştu.

Ardından Dağdibi Köyü’ne geçen heyet, burada yapılması planlanan dere ıslah çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulunduktan sonra, Güzeloluk Köyü’nü ziyaret etti. 1882 yılında inşa edilen ve aradan geçen uzun yıllara rağmen sapasağlam ayakta duran Güzeloluk Köyü Camii’nin tarihi hakkında bilgi alan heyet, caminin giriş kapısındaki, Türkiye’nin ender camilerinde bulunan ve Karadeniz Bölgesi’nde tek olan deprem taşını inceledi.

Güzeloluk Köyü’nün ardından Zigana Köyü’nü ziyaret eden heyet, köy kahvesinde vatandaşlarımızla çay eşliğinde bir süre sohbet ettikten sonra, Zigana Köyü ile Limni Gölü arasındaki güzergâhta devam eden beton yol çalışmalarını inceleyerek Limni Gölü’ne geçti.

Limni Gölü’nü gezerek, karşılaştıkları yerli ve yabancı turistlerle sohbet eden heyet, yapılması planlanan çalışmalar konusunda istişarede bulundu.

Burada yaptığı açıklamada, Limni Gölü’nün adeta cennetten bir köşe olduğunu ifade eden Gümüşhane Milletvekilimiz Cihan Pektaş: “Şuanda hep birlikte gördük, bir taraftan yolu yapılıyor, bir taraftan elektrik aydınlatması yapılıyor, bir taraftan da eksik kalan sosyal donatıları tamamlanıyor. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl buraya gelecek olan turist kardeşlerimiz çok daha farklı bir Limni’yi görecekler. Ama 2018’de belki de her şeyiyle bitmiş, tam tekmil bir Limni Gölü’nde turistlerimizi ağırlayacağız. Bizim artık Gümüşhane’deki yeni konseptimiz turizm. Çünkü Araplar burayı keşfettiler. Belki, İranlı turistler ve göreceksiniz yaşlı Rus turistler de artık hep bu civara gelecekler. Çünkü turizmde yeni konsept denizden yaylalara çıkış. Dolayısıyla artık yayla turizmi ve eko turizm gelişmeye başladı. Bizim Gümüşhane’de bu noktada süper bir potansiyele sahip. Bizim bir an önce bu ortamı hazırlayıp turistlere sunmamız lazım. Ödenekte de hiçbir problemimiz yok.” şeklinde konuştu.

Vali Okay Memiş;  Gümüşhane Milletvekilimiz Cihan Pektaş’ın ardından yaptığı değerlendirmede, Milletvekillerimiz Sayın H. Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’ın merkezi idareden aktarmış oldukları kaynaklarla Limni Gölü Tabiat Parkı’nın yolunun Zigana Köyü’nden itibaren beton yapıldığını kaydederek, “Buradan Zigana Kayak Merkezi’ne kadar olan kısmını da betonlayacağız. Burası adeta cennetten bir köşe. Özellikle bu alanda çok iddialıyız. Arap turistlerin keşfettiği bir yer burası ve Gümüşhane’ye açılan kapı.” dedi.

Kürtün’den Güvende Yaylası’na kadar olan yolun da betonlanacağını belirterek, bu çalışmaların turizm altyapısı olduğunu söyleyen Vali Memiş; “Yine Tomara Şelalesi’nin yolunu da aynı şekilde yapıyoruz. Tomara da bizim için çok önemli bir destinasyon. Değil Gümüşhane, Türkiye ve belki de dünyada ikinci bir Tomara yok. Limni Gölü muazzam bir göl. Buradaki Arap turistlerle de konuştuk, Uzungöl’e de gitmişler ama burayı çok daha fazla beğenmişler. Orası da bizim milli değerimiz ama burası bizim çok iddialı olduğumuz bir yer. Yine Karaca Mağarası da Türkiye çapında bir yer. Tüm bu turizm merkezlerinin yollarının bittiğini ve seneye şu gördüğünüz turistin en az on katının geldiğini de göreceksiniz.” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi )

FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

image_print

HABERLER