VALİ OKAY MEMİŞ GÜMÜŞHANE EĞİTİM CAMİASINI TEBRİK ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ OKAY MEMİŞ GÜMÜŞHANE EĞİTİM CAMİASINI TEBRİK ETTİ

Giriş Tarihi: 23 Mayıs 2017 - 22:25

Son Güncelleme: 23 Mayıs 2017 - 22:43

*Gümüşhane Okulları TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı.

*Vali Okay Memiş: “Tek tek bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, şube müdürlerini ve okul müdürlerini tebrik ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gümüşhane il merkezindeki 5 ortaokul ve 5 liseden toplam 260 öğrencinin 130 projeyle katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

23 Mayıs 2017 Salı günü Merkez Aydın Doğan Spor Salonu’nda düzenlenen fuara Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, kurum müdürleri ve öğrencilerle birlikte kesen Vali Memiş, daha sonra beraberindekilerle birlikte fuardaki stantları ziyaret etti.

Proje sahibi öğrencilerden projeler hakkında bilgi de alan Vali Okay Memiş; basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, projelere öğrencilerin ve öğretmenlerin çok emek verdiğini kaydederek şunları söyledi: “Tek tek bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, şube müdürlerini ve okul müdürlerini tebrik ediyorum. Hakikaten çok güzel bir çalışma olmuş. Gurur duydum. Gümüşhane olarak biz eğitime çok önem veren bir iliz. En son TEOG sınavı verilerinde Karadeniz Bölgesi’nin en iyi iliyiz diyebilirim. 12 tane öğrencimiz bütün soruları doğru cevaplandırdılar. Bu sayıyı biz önümüzdeki yıl daha da artıracağız. Fiziki mekanların iyileştirilmesini önemsiyoruz ama fiziki mekanlarla birlikte öğrencilerin eğitim öğretim kalitesinin artırılmasına yönelik de projemiz var. Kodlama projemiz var. Geleceğin Steve Jobs’larının Bill Gates’lerinin Gümüşhane’de yetişmesini istiyoruz. Bu sene SODES projelerinin yarısından fazlasını kodlama projesine ayırdım. Bunu çok önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

İletişim kesintisiz sağlanması, köylerimizde cep telefonlarının ve internetin çekmesi için projeleri olduğuna da değinen Vali Okay Memiş: “Köse ilçemizi pilot bölge ilan ettik. Köse ilçemizdeki köylerimizde wireless uygulamasını deniyoruz. Eğer bunu başarabilirsek diğer köylerimizde de uygulayacağız. Yani köye gelen vatandaşımız wirelesse girebilecek ve oradan bütün dünyayla bağlantıya geçebilecek. Bunlar öncelikle öğrencilerimiz için uyguladığımız bir proje ama bütün vatandaşlarımızın kullanımını da deniyoruz.” dedi.

Çocuklarımızı milli, yerli ve manevi değerlerimize aynı zamanda çağın gereklerine de uygun yetiştirmeye gayret ettiklerini dile getiren Vali Okay Memiş: “Nano-teknoloji, giyilebilir teknoloji ve nesnelerin interneti gibi rekabetin çok olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Sadece tüketen değil üreten de bir toplum olmaz zorundayız. Çocuklarımız üreten gençler olmak zorunda. Biz bu öğrencilerle gurur duyuyoruz. Onların çalışmalarını gördük, hepsi bilimsel ve el emeği göz nuru. Geleceğe daha ümitle bakıyoruz ve bunun için çok sebep var. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Onları en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER