VALİ OKAY MEMİŞ, GÜMÜŞHANELİ KADIN GİRİŞİMCİLERE “3 Y” FORMÜLÜNÜ ANLATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ OKAY MEMİŞ, GÜMÜŞHANELİ KADIN GİRİŞİMCİLERE “3 Y” FORMÜLÜNÜ ANLATTI

Giriş Tarihi: 23 Ekim 2016 - 16:24

Son Güncelleme: 23 Ekim 2016 - 17:02

 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’de işletmeleri bulunan kadın girişimciler tarafından 23 Ekim 2016 Pazar günü düzenlenen kahvaltı programına katıldılar.

Özdenoğlu Konağı’nda düzenlenen programa, Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in yanı sıra Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, KOSGEB uzmanları ve kadın girişimciler katıldı.

Kadın girişimcilerin talep ve sorunlarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan programda yaptığı konuşmada, eşi Sibel Memiş Hanımefendi’nin de eczacı olması münasebetiyle esnafların sorunlarını ve beklentilerini büyük oranda bildiğini kaydeden Vali Okay Memiş; “Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulması için katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerekiyor. Üretmeden tüketen toplumlar, dünyada söz sahibi toplumlar olamaz. Mutlaka üretmeliyiz. Bunu da sanayide 3 Y formülü, yani yerli, yenilikçi ve yeşil üretimle formüle ediyoruz. Gümüşhane küçük ölçekli bir il olabilir. Ancak yapacağınız bir üretim modeliyle Türkiye çapında söz sahibi bir marka olabilirsiniz. Bu anlamda markalaşmak da çok önemli bir husus. Türkiye’de ve dünyada ticaretin yapısı da değişiyor. Artık internet üzerinden, sanal ortamdan satışlar başladı. Gümüşhane’de üreteceğimiz inovatif bir ürün sizin standardınızı yükseltebilir.” şeklinde konuştu.

Küçücük bir kutuda yüksek fiyatlarla dünyaya satılan bir telefonun özellikleri nedeniyle artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini dile getiren Vali Memiş; “Gümüşhane’de bu telefonun karşılığı belki de 50 kamyon maden işletmesi demektir. Tonlarca madenin karşılığı sadece küçücük bir cihaz. Dolayısıyla inovatif ürünlerin üretilmesi oldukça önemli.” dedi.

Kadın girişimcilerin önemine dikkat çekerek, Gümüşhane genelindeki 14 belde belediye başkanından birisinin, Özküntün Belediye Başkanı’nın kadın olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş; “Özkürtün Beldemize gittiğinizde o beldeye kadın eli dokunduğunu görüyorsunuz. Gümüşhane Belediye Başkanımız da çok başarılı ancak ne kadar düşünürse düşünsün Aynur Hanım’ın o estetiğini veremez. Yol kenarındaki taşları çeşitli rengârenk boyatmayı bir kadın düşünebilir.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin insan kaynağı açısından çok iyi bir durumda olduğunu belirten Vali Okay Memiş;, “Çünkü, özellikle 10-15 yıl öncesine kadar büyük yatırımların da olmamasından dolayı insanlarımız okumak durumunda kalmış ve bu nedenle eğitim düzeyi oldukça yüksek Gümüşhane’de. Neredeyse her evden üniversitede okuyan insanlarımız var.” dedi.

Turizm alanının kadın girişimcilerimizi en çok ilgilendiren alan olması gerektiğini ifaden eden Vali Memiş; “Biz turizmi çok önemsiyoruz ve buna yönelik çok yatırımımız var. İl genelinde Süleymaniye Mahallesi, Limni Gölü, Karaca Mağarası ve Tomara Şelalesi gibi birçok turizm alanlarımız var. Limni’ye gelen turistlerimizi, Karaca Mağarası’nın yıllık 100 bin ziyaretçisini Gümüşhane’ye getireceğiz inşallah. Dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Yeni Zigana Tüneli’den geçmek için dahi insanlar Gümüşhane’ye gelecek. Göreceksiniz, 15 Temmuz Zafer Meydanı’ndaki sokak sağlıklaştırması tamamlanınca, yaklaşık bir ay sonra turist kafileleri oraya çıkacak. Yine hemen arkasında, belki ileride trafiğe de kapatılmak suretiyle siz hanımefendilerin de faaliyet göstereceği muhteşem bir sanat sokağı planlanıyor. Gümüşhane Üniversitemizin de şehirle entegrasyonu çok iyi. Öğrencilere özel indirim yapan esnaflarımız var. Ama kadın girişimcilerimizin de üniversiteye yönelik olarak bir takım şeyler yapması lazım. Belediyemiz Sema Doğan Parkı’nda, içerisinde 3 boyutlu filmlerinde izlendiği 2 tane sinema salonu, bilardo ve bowling salonu yer alan sosyal faaliyet alanı yapıyor. Gerekirse orada belediye para kazanmayacak ama hem öğrenciler için hem Gümüşhaneliler için müthiş bir sosyal imkân olacak.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

 

 

image_print

HABERLER