VALİ OKAY MEMİŞ GÜMÜŞHANELİLERE HANGİ MESAJI VERDİ?

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Gümüşhane’nin ilk fabrikalarından olan ve bir zamanlar gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında marka bir isim olan “Gümüşhane’de kuşburnu suyu ve kuşburnu mamülleri” üreten “Gümüşsu Fabrikası”nın yeniden ihya edilmesi ve üretime başlaması kapsamında yapılan çalışmalar sonunda geçen hafta Cuma günü fabrika yeniden işletmeye açıldı. Gümüşhanemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.

Gümüşhane Belediyesi bu atıl ve problemli tesisi Halk Bankası’ndan satın alıp işletmeye açtı.

Kapalı ve sorunlu bir fabrikayı yeniden işletmeye açmanın tüm zorluklarına rağmen Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen büyük bir cesaretle bu zor işi başardı. Bundan sonraki süreçte de inşallah başarılı bir işletme olur ve Gümüşhane’nin yitik markası tekrar eski güzel günlerine geri döner.

28 Eylül 2018 Cuma günü Gümüşsu fabrikasının Tekke köyündeki tesislerinde bir açılış töreni düzenlendi.

Gümüşhanelilerin yoğun katılımının olduğu törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in verdiği mesaj açılışı yapılan fabrika kadar önemli idi.

Vali Memiş, çok güzel psikolojik bir tahlil yaptı ve ufuk açan şu sözleri söyledi:  “Yöneticilerimize moral verin. Belediye başkanı ile ilgili sorunlarınız olabilir, eksiklikleri olabilir ama bakın buraya bir işletme açmış. Bu memleketin çalışanlarının morale ihtiyacı var. Bir açalım şurayı ondan sonra eleştirecekseniz eleştirin. Bu toplumun morale ihtiyacı var. Fakir halkın morale ihtiyacı var. Bu sıkıntılı günleri Allah’ın izni ile hep beraber aşacağız.”

Vali Memiş özetle bunları söyledi. “Yöneticilerimize moral verin. Yöneticilerimizin, çalışanlarımızın, halkımızın morale ihtiyacı var…”

Farkında olmadan zaman zaman yaptığımız hataların da önünü kesecek çok güzel bir mesaj, çok güzel bir bakış açısı.

Aslında, Sayın Valimizin bu özlü ifadeleri hayatımızın her yerinde geçerli olmalı. Cesaret gösterip bir şeyler yapmak isteyenlere daha çok cesaret ve moral vermek… Evimizde de, şehrimizde de, ülkemizde de hep bu anlayış hâkim olmalı… Kimseyi küçümsemeden destek olmak, moral bozmadan destek olmak. “Dur bakalım ne zaman tökezleyecek, ne zaman yorulacak…” menfi bakışına girmeden müspet bakışla destek olmak…

Sayın Okay Memiş Valimizin bu mesajları hemen aklıma “Güzel gören güzel düşünür”  sözlerini getirdi.

Yeni bir bakış açısıyla, bardağın dolu tarafı ile hayata bakabilmek. Güzel bakabilmek ve güzel görebilmek…

Birbirimizi kırmadan dökmeden yolumuza devam etmek.

Birbirimizi; “hata yapmaya mahkumdur…” bakışı ile yargılamamak…

Bir güzel sözle yazımı bitirmek istiyorum: “Bir yere giderken geldiğiniz yerdeki bulutu yanınızda getirmeyin ki, gittiğiniz yerdeki Güneşi görebilesiniz”

Güzel günler dileğiyle.