Vali Okay Memiş; Güvende ve Erikbeli Yaylaları Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Okay Memiş; Güvende ve Erikbeli Yaylaları Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi

Giriş Tarihi: 21 Ekim 2016 - 10:17

Son Güncelleme: 21 Ekim 2016 - 10:17

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; beraberindeki Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Kürtün İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Tozlu’dan oluşan heyetle, 20 Ekim 2016 Perşembe günü Kürtün ilçesinde Güvende ve Erikbeli yaylalarında devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak, Çağlayandibi Şelalesi, Örümcek Ormanları ve Çıkrıkdüzü Yaylası’nı da kapsayan Güvende Yaylası yolunda devam eden beton yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Memiş; İl Özel İdaresi tarafından projelendirilip kontrollük hizmetleri yapılan yoldaki çalışmanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Burada basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan ödenekle Kürtün ilçesi ile Güvende Yaylası arasını beton yol yaptıklarını ifade ederek, toplam 18 kilometrelik yolun 8 kilometrelik kısmın betonlama işinin bittiğini, hava müsaade ettiği müddetçe çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren aldıkları karar doğrultusunda turizm alt yapısı olarak değerlendirilen bütün yolları tamamlamak için çalışma başlattıklarını kaydeden Vali Okay Memiş; “Örümcek Ormanları’ndaki yolda olağanüstü bir güzellik var. Bizim yaptığımız iş aslında bir turizm yatırımıdır. Hem ilçe halkına çok büyük bir hizmet, hem bölge halkına, Karadeniz Bölgesi’ne, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane illerini kapsayan bir hizmet. On binlerce aracın geçtiği bir güzergâh. Onun için buranın betonlamasını yapıyoruz.” dedi.

Yine Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası’nın yolunu Yeşil Yol projesi kapsamında bitirdiklerini dile getiren Sayın Vali Memiş; “Buraları bizim İl Özel İdaresi kaynaklarımızla yapmamız mümkün değil. Bu nedenle ödenek aktarılmasında Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ile Sayın Cihan Pektaş’a özellikle teşekkür ediyorum. İl olarak birlik beraberlik içerisinde olursak bu yatırımlar artarak devam edecek. Kusur varsa kusurlar giderilir, kabahat varsa gereği yapılır, ama birlik ve beraberlik ruhunu bozmadan.” diye konuştu.

Daha sonra Erikbeli Yaylası yolunda devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Okay Memiş; Erikbeli Yaylası’na 15 Temmuz’da darbenin olduğu gün Kadırga Yayla şenliklerine geldikten sonra uğradığını hatırlatarak, “Şenlik sonrası Erikbeli Yaylası’na geldiğimde gördüğümüz, yolların çok kötü oluşuydu. Erikbeli Yaylası’ndan Tonya’ya giden yolu gördüğümde çok imrenmiştim. Erikbeli Yaylası’ndan Özkürtün’e indiğimiz yol ise çok kötüydü. Şimdi bu yollarımızı yaparak yol standartlarımızı artırıyoruz. Trabzon Milletvekili Sayın Salih Cora’ya teşekkür ediyoruz. Bizim Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ile Sayın Cihan Pektaş’a da teşekkür ediyorum. Onların aktardıkları kaynaklarla birlikte yollarımızı yapıyoruz. Erikbeli-Özkürtün yolunu karayolları ağına aldırdık. Çalışmalar hızla sürüyor. Erikbeli de bizim için son derece önemli. Yukarı Kürtün dediğimiz yolun da karayolları ağına alınmasıyla büyük bir hizmete vesile olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice hizmetlere vesile olacağız.” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER