VALİ OKAY MEMİŞ: “HER GÜN KUR’AN VE HADİS OKUMAYA GAYRET EDİYORUM” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ OKAY MEMİŞ: “HER GÜN KUR’AN VE HADİS OKUMAYA GAYRET EDİYORUM”

Giriş Tarihi: 25 Nisan 2017 - 22:53

Son Güncelleme: 25 Nisan 2017 - 22:53

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından 25 Nisan 2017 Salı günü “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri konferansa, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Müftüsü Ercan Aksu, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, Kemaliye Camii Müezzin Kayyımı Daştan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu’nun selamlama konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, İslam dininin çok önemli ve değerli hükümleri olan, hem ahireti hem de dünyayı düzenleyen bir rahmet dini olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş; “Diyanet İşleri Başkanlığı, bir tema tespit ederek her yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliğiyle bizlere dinimizi bütün insanlığa tebliğ eden Peygamber Efendimizle ilgili bilgiler aktarıyorlar. Biz de Peygamber Efendimizin hayatını, hadislerini, Peygamber Efendimizin, yüce dinimizin ve Kur’an-ı Kerim’in tüm insanlığın hem dünyasını hem de ahiretini düzenleyen hükümleriyle buluşuyor ve müşerref oluyoruz. Din, hayatın her anına hükmeden bir alan ve cehaleti asla kabul etmeyen bir alan. Yüce Rabbimizin Peygamber Efendimize ilk buyruğu Oku! emri. Bana göre hepimizin öncelikli sorumluğu dinimizin temeli olan Kur’an-ı Kerim’i çok iyi okumak. Hem Arapçasını hem de Türkçesini mutlaka anlayarak okumalıyız. Çünkü her haliyle mucizelerle dolu bir şifa kaynağı.” dedi.

Her gün Kur’an-ı Kerim meali ve Peygamber Efendimizin sahih hadislerini okumaya gayret ettiğini ifade eden Vali Okay Memiş: “Kur’an-ı Kerim bütün sorunlarımızın ve ihtiyaçlarımızın kaynağı. Bütün çözümler onda. Bazıları şifreli ama bazıları çok aşikar. Eğer kendimiz okuyup kendimiz öğrenmezsek, başkalarının kontrolüne gireriz ve sadece o kişilerin söylediklerini kabul ederiz. Bu da bizi fırkalara, doğru olmayan neticelere götürebilir. Bu nedenle bu konuyu çok önemsiyorum. herkesin bu konuda elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in ve hadislerin yorumlanmasının sadece ilahiyatçıların işi olmaması gerektiğini, matematik, fizik, coğrafya gibi pozitif bilimlerinde bilinmesi gerektiği kanaatinde olduğunu söyleyen Vali Memiş: “Allah bizden kulluk yapmamızı istiyor. İbadetlerimizi yapacağız, namazımızı kılacağız, oruç tutacağız, zekat vereceğiz ama aynı şekilde yalan söylemeyeceğiz, haksızlık etmeyeceğiz yani ahlakımıza da dikkat edeceğiz. Onun için bu alan benim çok sevdiğim bir alandır. İnsan olarak hepimizin hataları ve eksikleri var. Ama Allah Kur’an-ı Kerim’de affedici olduğunu defalarca tekrar ediyor ve bize ümit veriyor. Ve insanın zayıf yaratıldığını açıkça ifade ediyor. Mevki, makam, şan ve şöhret geçicidir. Allah katında en önemlisi takva sahibi olabilmek yani iyi bir insan olabilmektir. Buna hepimizin dikkat etmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Vali Okay Memiş’in konuşmasının akabinde Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sine vizyonun gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz tarafından “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans sunumu gerçekleştirildi.

 

image_print

HABERLER