Vali Okay Memiş: “Herkese Kur’an-ı Kerim Okumayı Tavsiye Ediyorum” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Okay Memiş: “Herkese Kur’an-ı Kerim Okumayı Tavsiye Ediyorum”

Giriş Tarihi: 04 Ocak 2018 - 18:28

Son Güncelleme: 04 Ocak 2018 - 18:31

Gümüşhane Merkez ve dört ilçe İmam Hatip Lisesinden kız öğrencilerin yarıştığı “Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” il finali 4 Ocak 2018 Perşembe günü Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Yarışma sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmeye göre Gümüşhane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hüsranur Sağır birinci olurken ikinciliği Köse İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Aygün, üçüncülüğü ise Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sümeyra Korkmaz aldı.

Dereceye giren öğrencilere Gümüşhane Belediyesi’nin katkıları ile sağlanan altın ve kol saatini hediyelerini Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seydi Doğan verdi.

Programda bir konuşma yapan Vali Memiş şunları söyledi:

“Bu çocukları görünce insan gurur duyuyor. Gerçekten ahlaklı, edepli, terbiyeli, milli ve manevi değerlerine sahip böyle çocuklarımızı yetiştirmek devletin önemli görevlerinden biridir. Bu çocukların hepsi ileride anne olacak, çalışacak, doktor olacak, öğretmen olacaklar. Hem milli manevi değerlerle hem de bilim ve teknolojinin ışığı içerisinde yetiştireceğiz bu çocuklarımızı. Bu tür faaliyetler inşallah devam eder. İlk defa bu yıl Gümüşhane’de kız imam hatip lisesini açtık. Bu önemli bir eksiklik ve ihtiyaçtı. İlin ihtiyaçlarının farkındayız. Sosyal donatılara ihtiyacı olan bir iliz.  Kur’an okumak şifadır. Allah’ın kelamı olduğuna inandığımız ve iman ettiğimiz için şifadır. Türkçe anlamını da öğrenerek okumamız çok daha anlamlı ve değerlidir. Ben çok okuyan birisiyim. Her gün mutlaka Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealinden de mutlaka okurum. Sırlarla doludur. Sırlar gizlidir. Herkese tavsiye ederim. İster Arapçasını ister Türkçesini mutlaka okumanızı tavsiye ederim.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER