VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ GÜMÜŞHANE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ GÜMÜŞHANE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİLER

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2016 - 21:36

Son Güncelleme: 07 Kasım 2016 - 22:14

Gümüşhane Valisi Okay Memiş Başkanlığında, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın da katılımlarıyla istişare toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde 7 Kasım 2016 Pazartesi günü düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda verilen önemli mesajlar şöyledir:

VALİ OKAY MEMİŞ:

* İki yıl içerisinde bütün köy yollarının asfaltları tamamlanacaktır.

* Mescitli, Akçakale ve Tekke Köylerinin Gümüşhane’ye katılması lazım. Bu benim şahsi fikrim. Bu katılımın gerçekleşmesi Gümüşhane’nin büyümesi için elzemdir. Bu katılım gerçekleşirse 5-10 yıl içeresinde 100 bin nüfuslu bir il oluruz. Türkiye’nin en küçük ili olmaktan çıkarız. Böylece ilin büyümesini sağlarız. Bu konuda duyarlılık bekliyorum.

* Öncelikli olarak içme suyu ve asfalt gibi ana hizmetleri yerine getireceklerini, daha sonra köy konağı gibi diğer eksikleri tamamlamayı hedeflediklerini

* Köse Salyazı Havaalanı Gümüşhane’ye çok büyük değer katacak.

* 30 mandıra hedefini 50’ye çıkardıklarını ifade eden Vali Memiş; hayvan varlığını artırmak zorunda olduklarını belirterek, muhtarlardan hayvancılığa duyarlı olmalarını istedi.

MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL:

* İlk önce bütün köy yollarımızı yapacağız ondan sonra inşallah diğer hizmetlerimize devam edeceğiz.  Hizmette adaletli şekilde olacağız her zaman.

* Teşvik kapsamında biz proje üreteceğiz ve bu projeler karşısında devlet bize destek verecek. Çok müthiş, güzel destekler var, hibeler var. Yatırımların yüzde 50-70 arasında devlet tarafından karşılanması var. Fabrika binalarının yapılıp işletmeciye cüzi bir miktarda kira bedeli karşılığı devredilmesi var. 5 yıl süreli sıfır faizli yatırım teşvik bedeli var. Kredi kullanacaksanız bunun yarısının faizini devlette karşılama var. Bazı sektörlerle ilgili bir sınırlama düşünülüyordu ama bu sınırlamayı da bizler toplantılarda önerilerimiz doğrultusunda kaldırdık. Ama henüz netleşmeyen bir şey var. Hangi sektörler olduğu net değil.

MİLLETVEKİLİ CİHAN PEKTAŞ:

* Gümüşhane-Kelkit arasının duble yol olacağını, Pekün Dağı’nın 6,5 kilometrelik tünelle aşılacağını ifade eden Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, “Pekün’e bir tünel yapacağız. Bu sene ihalesi yapılıyor. Allah’ın izniyle en geç 3 sene içerisinde bu iş bitecektir.  Ayrıca Vauk Dağı tünelimizde proje çalışmalarımız başladı. Onun da inşallah seneye ihalesini yapacağız.

* Gümüşhane’de şuanda 100’den fazla şantiye kurulu oldu

* Şu anda 26 tane devam eden göletimiz var. Bitenlerle beraber şuanda devam edenlerle birlikte toplam 35 tane olacak. Hedefimiz 60’a kadar yükseltmek inşallah.

 

image_print

HABERLER