VATANDAŞLAR, TRAFİK CANAVARI KAVŞAK İÇİN VALİ'DEN YARDIM İSTEDİLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VATANDAŞLAR, TRAFİK CANAVARI KAVŞAK İÇİN VALİ’DEN YARDIM İSTEDİLER

Giriş Tarihi: 02 Nisan 2018 - 9:22

Son Güncelleme: 02 Nisan 2018 - 9:22

Gümüşhane Merkez bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan ve üç aydır I. TOKİ konutları bölgesinin tek araç giriş çıkış yeri olan kavşak tehlike saçmaya devam ediyor.

Yaklaşık üç ay önce, Bağlarbaşı mahallesi I. TOKİ konutları yolu kaya kırması nedeniyle kapatıldı. Aynı tarihlerde I.TOKİ Bölgesinin Gümüşhane Üniversitesi kampüsü ile arasındaki kapı Üniversite yönetimince kapatılınca, I.TOKİ konutları, iki ayrı öğrenci yurdu, bölge mahalle evlerinde yaşayan yaklaşık 1300 vatandaş  giriş çıkışı riskli olan bu kavşakta büyük sorun yaşamaya başladılar.

Üç ay içerisinde adı geçen kavşakta  5 maddi hasarlı trafik kazasının yaşanması vatandaşları daha da endişelendiriyor.

Özellikle ana karayolundan kavşağa girişlerde herhangi bir trafik işareti ve sinyalizasyon lambası olmayınca kazalara adeta davetiye çıkarılıyor.

Bölgedeki vatandaşlar, bir an önce Gümüşhane Üniversitesi’nin kapattığı I. TOKİ kapısının tekrar açılmasını ve bu kapıdan  eskiden olduğu gibi belediye otobüsleri, dolmuşlar ve bölgede ikamet eden vatandaşların araçlarının giriş çıkışlarına izin verilmesini istiyorlar.

Bölgede yaşayan  vatandaşlar : “Gümüşhane’nin fiziki yapısı belli. Bu coğrafya, bazı imkanlarının vatandaşlar ve kurumlar tarafından ortak kullanılmasını zorunlu kılıyor. Gümüşhane Üniversitesi kampüsünden geçen yolu 8 yıl boyunca kullanan bölge sakinleri bu yolu tekrar kullanmalıdır. Ayrıca anılan tehlikeli kavşağa gerekli sinyalizasyon tertibatı da alınmalıdır. Konudan büyük ihtimalle sayın Valimizin haberi yok. Eğer haberi olsa valimiz bu önemli sorunu kısa sürede çözer” dediler.

image_print

HABERLER