YAĞMURDERE’YE YENİ JANDARMA KARAKOL BİNASI YAPILACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YAĞMURDERE’YE YENİ JANDARMA KARAKOL BİNASI YAPILACAK

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2016 - 12:14

Son Güncelleme: 07 Aralık 2016 - 12:14

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; 7 Aralık 2016 Çarşamba günü Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinde  öğrenci ve velilere yönelik yapılan yarışmanın ödül törenine katıldı.

Gümüşhane Polis Misafirhanesi’ndeki tören sonrasında Vali Memiş gazetecilere merkez Yağmurdere Jandarma Karakolu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Vali Okay Memiş’in açıklaması şöyledir:

“Bildiğiniz gibi; Yağmurdere karakolunu geçici olarak Kale karakoluna aldık.  Bunun sebebi oradaki jandarma binasının kullanılamaz raporu olması.

Bu kamuoyunda çok yankı yaptı. Bazıları işi farklı mecralara çekti. Bizim buradaki niyetimiz oradaki jandarma personelini, bize emanet onların can güvenliğini tesis etmektir.

Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsular öncelikli olarak yine Yağmurdere de olmak üzere karakol binamızı o bölgede yapacağız önceliğimiz o.

Ama siz de takdir edersiniz ki bu bir teknik iştir. İşin güvenlik, asayiş ve terörle mücadele boyutu vardır. Bütün bu şartları sağlayacak uygun bir yeri yine Yağmurdere bölgesinde tesis edeceğiz ve yeni karakolumuzu yapacağız.

Sayın milletvekilimizle, yerel paydaşlarla, o köydeki,  o bölgedeki civar muhtarlarla, İl Özel İdaresi  ve İl Genel Meclisi üyeleriyle,  Alay komutanlığımızla yapacağımız çalışma neticesinde netleştireceğiz.

O bölgede yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsunlar,  keyfi bir uygulamaymış gibi  bunu yorumlamasınlar lütfen. Biz ne o bölgede yaşan vatandaşlarımızı ne de oradaki jandarma personelimizi mağdur etmeden konuya bir çözüm bulacağız. Müsterih olsunlar.”

image_print

HABERLER