YAZARIMIZ MURAT İPEK’TEN REFERANDUM TEŞEKKÜRÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YAZARIMIZ MURAT İPEK’TEN REFERANDUM TEŞEKKÜRÜ

Giriş Tarihi: 02 Mayıs 2017 - 20:20

Son Güncelleme: 02 Mayıs 2017 - 20:20

Öncelikle gecikmeli bir teşekkür yazısı olduğunu belirterek 16 Nisan 2017 referandumunda siyasi görüşü, dünya görüşü ne olursa olsun “evet” oyu vererek anayasa değişikliğinin kabül edilmesinde emeği geçen herkese şahsım adına teşekkür ediyorum.

Her ne kadar gerek Gümüşhane’de gerekse ülke genelinde beklentilerin altında bir oy oranı ile “evet” çıkmış olması içimizde buruk bir sevince neden olsa da anayasa gereği  %  50+1 in üzerinde % 51.41 evet oy oranı değişikliğin kabulü için yeterli olmuş ve  Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin son aşaması olan referandum da kabul edilerek yasalaşmış oldu.

Bunca kara propagandaya, yalana, dış ve şer güçlerin akla – hayale gelmeyecek oyunlarına, engellemelerine rağmen bu sonuç hiç şüphesiz bir başarıdır.

CHP’nin referandum sonuçlarına önce YSK, ardından Danıştay’a iptal başvurusu ardından YSK’nın resmi sonuçları ilan etmesini beklemek yüzünden teşekkür yazımız maalesef gecikti.

YSK’nın açıkladığı resmi referandum sonuçlarına göre evet oy oranı % 51.41 hayır oy oranı ise % 48.59 oldu. Böylece kabul edilen bu yeni hükümet etme sistemiyle artık Türkiye’nin ilerleyişine takoz olan bürokratik vesayetten terör örgütlerine varıncaya kadar çeşitli kişi, kurum, kuruluş, örgüt ve devletlerden kurtulmuş olacağız.

Kaoslar, karmaşalar, istikrarsızlıklar, ortalama 1.5 yılda bir hükümet değişikliği krizleri son bulacak.

Her on yılda bir dış güdümlü olarak yapılan, millet iradesini alaşağı eden darbeler son bulacak.

Daha güçlü daha gelişmiş bir ekonomiye sahip olacağız. 15 yıldır yapılmakta olan çeşitli yatırımlar daha da artarak devam edecek.

Dünya siyaset arenasında sözü geçen, saygınlığı daha da artan bir ülke konuma geleceğiz.

Şanlı tarihi yeniden canlandıran, mazluma, düşküne, kimsesizlere umut,  ümmete lider olan bir Türkiye olacağız.

Referandum sonrası gerek ekonomik veriler, gerek Avrupa’nın bize karşı tutumu haklı olduğumuzu göstermektedir. İnanıyorum ki Allah’ın izniyle her şey daha da iyi olacaktır.

Sözlerime son verirken referandumda çeşitli sebeplerle hayır oyu kullanmış olan vatandaşlarımızın da gelecek aylarda ve yıllarda “hayır” oyu verdikleri için pişman olacaklarına inanıyorum.

Gerek “hayır”, gerekse “evet” demiş ülke insanlarımız birdir, beraberdir. Bu birlik ve beraberlikle birlikte gelecek bizim açımızdan çok daha iyi, çok daha hayırlı olacaktır.

Hoşçakalın.

image_print

HABERLER