YENİ GÜMÜŞHANE LİSESİ KAMPÜSÜNÜN TEMELİ BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK TARAFINDAN ATILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ GÜMÜŞHANE LİSESİ KAMPÜSÜNÜN TEMELİ BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK TARAFINDAN ATILDI

Giriş Tarihi: 06 Haziran 2018 - 1:25

Son Güncelleme: 15 Mayıs 2019 - 23:20

5 Haziran 2018 Salı günü, günü birlik ziyaret için Gümüşhane’ye gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane Lisesi’nin yeni kampüsünün temel atma törenine de katıldı.

Eskimişliği nedeniyle yeni bina yapımı ilk kez Gümüşhane Lisesi mezunlarından ve Halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığını ve YÖK üyeliğini yapan Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından gündeme getirilen Gümüşhane Lisesi’nin yeni okul binası ve eklentileri için yapılan ihale sonunda 25 Milyon Türk Lirası ihale bedelli kampüs inşaatı içinde 24 derslikli okul binası, 200 kişilik yüksek standartlı pansiyon binası ve 600 kişilik spor salonu yapılacak.

Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti il Başkanı Av. Celalettin Köse, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum müdürleri, Gümüşhane Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yusuf Erdem ve dernek üyeleri, STK yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şunları söyledi:

“Dünyada eğitimde çok büyük bir yarış var. Bu çağda eğitime önem vermeyen bir ülkenin, “gelecekte benim iddiam var” deme şansı yok. Pek çok ülke eğitim sistemlerini sürekli güncellemenin gayreti içerisinde ve eğitimde de anlayış çok büyük oranda değişiyor. Bu çağda eğitimde değerler eğitimi, olmazsa olmaz bir noktaya geldi. Artık, “çocuklarımız çok şey bilsin, çok şey öğrensin, çocuklarımız her şeyi bilsin” anlayışı eğitimde demode bir anlayış oldu. Çocuklarımız çok şey bilecek de ne olacak? Çok şey bildiği halde hayata öz güvenle bakamayan gençler ülkenin geleceğinde hangi katkıyı sağlayacak? Artık eğitimde en temel çıktı önceliği öz güven sahibi, vatanına, milletine, değerlerine sahip, toplumuna hizmet etmeyi arzu eden sosyal bireylerdir. Onun için değerler eğitimi artık sadece ülkemiz için değil, bütün insanlık için olmazsa olmaz bir noktaya geldi. Bu kadar teknolojinin geliştiği bir ortamda insanlar eğer değerlerine sahip değilse, herhangi kutsi değerleri veya evrensel değerleri üzerinde taşımıyorsa o insanın bir canavara dönüşmesi çok kolaydır. Şu anda dünya siber alanda büyük bir mücadele veriyor. Eğer insanlar etik değerlere sahip değilse yıkmak çok kolay. Çağımızda yıkmak çok kolay, yapmak çok zor. Yıkmak kolay ama bu çağda yapmak daha zor. Onun için yıkıcı bir anlayışla yetişen bir nesil değil, yapıcı bir anlayışla yetişen bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Aynı şekilde, bulunduğumuz dünyayı bize sadece atalarımızdan, ceddimizden miras olarak görmenin yanında, gelecek nesillerin bizim üzerimizdeki emaneti anlayışıyla hareket edecek bir nesle ihtiyacımız var. İşte bunun için değerler eğitimi çok ama çok önemli.” dedi.

Törende Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan birer açılış ve selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse ve diğer protokol üyeleri tarafından sembolik temel atma gerçekleştirildi.

Gümüşhane Lisesi’nin yeni kampüsünün; işin teslim tarihi olan 22 mart 2018 tarihinden itibaren 650 iş günü süresi içinde tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

image_print

HABERLER