YENİ HASTANE İLE İLGİLİ VALİ MEMİŞ’TEN SON AÇIKLAMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ HASTANE İLE İLGİLİ VALİ MEMİŞ’TEN SON AÇIKLAMA

Giriş Tarihi: 15 Eylül 2017 - 22:34

Son Güncelleme: 15 Eylül 2017 - 22:34

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 13 Eylül 2017 Çarşamba günü beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte, Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi yolunda AFAD tarafından yapılan kaya ıslahı ve peyzaj çalışmalarını inceledi.

İnceleme sırasında basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz haziran ayında yaşanan elim kaza sonrası bölgenin afet kapsamına alındığını belirten Vali Memiş: “Burada taş düşmesine bağlı olarak can ve mal kaybını önleyebilmek için tedbirler aldık. İlk etabın ihalesi yapıldı ve çalışmalar bir hafta içerisinde bitecek. Aşağıdaki virajdan hastaneye kadar olan bölümdeki taş düşme riskini ortadan kalkacak. Biliyorsunuz bir şahıs yolu kapatıyordu. Özel mülkiyet Anayasayla güvence altına alınmıştır. Ancak kamu yararında devlet özel mülkiyete müdahale edebilir. Yol, hastana, okul yapmak için bunu yapabilir. Eğer yine bir engel durumu olursa kamu gücüyle, zor kullanarak bu işi halledeceğiz. Belediyemiz kamulaştırma işlemlerine başladı. Bu işlemlere karşı müdahalenin meni davasını da mahkeme reddetti. Buradaki AFAD çalışmaları biter bitmez yolu vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Hastanemiz zaten açılmaya hazır durumda.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER