YENİ TÜRKİYE’YE 7 GÜN KALDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ TÜRKİYE’YE 7 GÜN KALDI

Giriş Tarihi: 09 Nisan 2017 - 23:31

Son Güncelleme: 09 Nisan 2017 - 23:31

Türkiye’nin yolunu ve ufkunu açacak anayasa değişikliği referandumuna 7 gün kaldı.

Yeni anayasa değişikliğinin TBMM’sine sunulduğu tarihten bugüne kadar geçen yaklaşık dört ay boyunca ve özellikle de referandum sürecinde yeni anayasa değişikliği ile ilgili olarak; meydanlarda, evlerde, televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada hemen hemen her şey yazıldı – çizildi, konuşuldu. Köylümüz de şehirlimiz de, çobanımız da sanatçımız da, okullumuz da okulsuzumuz da, doğulumuz da batılımız da her şeyi hep beraber gördüler, duydular, dinlediler, izlediler.  Ortada gizli saklı bir şey kalmadı.

Belki de bugüne kadar yapılan seçimler ve referandumlar içinde halkın her kesiminin en geniş manada bilgi sahibi olduğu tek organizasyon 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu olacaktır.

Sadece akşamları televizyon başına oturup haber izleme, hem de sadece bir veya iki kanaldan haber izleme dönemi çoktan bitti.

Akıllı telefonlar artık herkesin elinde. Dağ başında koyunlarına çobanlık yapan bir çoban kardeşimiz günde en az 15 – 20 kez internetten, sosyal medyadan Türkiye ve dünya olaylarını takip ediyor.

Beş ay önce açıklanan verilere göre Türkiye’de akıllı telefon kullanan kişi sayısı 48 milyon idi. Şimdi ise bu sayı çoktan 50 milyonu geçti…

Onun için herkes müsterih olmalıdır. Türkiye’de herkesin her şeyden haberi var. Kendilerini “Beyaz Türk”  ilan edenler bu duruma tabii ki kızıyor. Onlar, milletin hiçbir şeyden haberi olmamasını istiyordu. Milletin gözü kulağı kapalı olsun istiyordu. Ama, durum hiç de öyle olmadı… Artık 50 milyon kişi akıllı cep telefonuyla dünyayı izliyor.

Bu bağlamda; 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğinde milletin iradesi tam olarak sandığa yansıyacaktır. “Cılız bahaneyi sever” sözünde ifade dildiği gibi, bekledikleri sonucu alamayacak olanlar yarın ortaya çıkıp da “Efendim, millet bu olayı tam bilmiyordu, milletin iradesi sandığa tam yansımadı” gibi mazeretlerin arkasına sığınmamalıdır.

YENİ TÜRKİYE’YE 7 GÜN KALDI

Allah’ın izniyle 7 gün sonra Türkiye’de ve dünyada yeni bir dönem, yeni bir yüzyıl başlıyor. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeni kurumsal yapısı ortaya çıkacak. Devlet beş başlılıktan, çok başlılıktan kurtulacak. Milletin verdiği yetkiyle seçilen Cumhurbaşkanı, ekibini kurarak yoluna devam edecektir. TBMM ise kendi işine bakıp, devletin alt yapısının kanunlarını çıkaracaktır.

“EVET” LE TARİHE NOT DÜŞMEK VE TORUNLARIMIZA YENİ BİR TÜRKİYE BIRAKMAK

16 Nisan 2017 Pazar günü oylanacak anayasa değişikliği çok önemli bir tarihî olaydır. Yıllar sonra gelecek torunlarımız; bugünün Türkiye’sindeki baba ve annelerinin vereceği kararla şekillenecek bir Türkiye’de yaşayacaklardır.

Bu nedenle ben; Pazar günü referandumda vereceğim “EVET” oyumun; gelecek nesillerimizin, geleceğin dünyasında “onurlu, başları dik” bir hayat yaşamaları için,  çok önemli bir miras olacağını düşünüyorum. Ve onun için son bir kez daha “EVET” diyorum.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER