ZİGANA’DA HÜZÜNLÜ ANMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ZİGANA’DA HÜZÜNLÜ ANMA

Giriş Tarihi: 28 Ocak 2018 - 21:26

Son Güncelleme: 28 Ocak 2018 - 21:26

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı’nda 9 yıl önce yaşanan çığ felaketinde ölen 10 dağcı bugün olayın yaşandığı yerde törenle anıldı.

Törene Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK), Gümüşhane Dağcılık Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri, ölen dağcıların yakınları ile çok sayıda dağcı katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF), Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyelerinin yanı sıra Türkiye’nin değişik yerlerinden yaklaşık 200 dağcı, anma etkinlikleri kapsamında Zigana Dağı’nın zirvesinden Çığ Şehitleri Anıtı’na kadar yürüdü.

3 kilometrelik yürüyüşün ardından anıta uluşan dağcılar burada çığ felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Törende Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından tören, çığ şehitleri için yapılan duayla son buldu.

image_print

HABERLER