19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gümüşhane’de böyle kutlandı

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, Gümüşhane’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına kadar gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.

Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programlarına Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Anıt önü programının ardından ana program 15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirildi. Burada günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan yaptı.

Gençlik haftası nedeniyle düzenlenen “ecdada mektup” yarışmasında birinci olan mektubun okunmasının ardından Gümüşhane’nin yetiştirdiği ulusal ve uluslararası başarılar elde eden sporculara ödülleri verildi. Ödül töreninin ardında oratoryo gösterisi, Gümüşhane Üniversitesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ve spor gösterileri yapıldı.

Protokol üyelerinin spor gösterileri kapsamında ok attığı etkinlikte Gençlik Merkezi kültür-sanat faaliyetleri sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.

Kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde ise Gençlik Merkezi Salonunda Gençlik Şöleni düzenlenecek.