2024 yılında Gümüşhane, Türkiye’de en fazla doktor atanan il oldu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celâlettin Köse, 29 Eylül 2024 Pazar günü partisinin İl Başkanlığı’nın organize ettiği istişare toplantısında yaptığı konuşmada “2024 yılında Gümüşhane vilayeti Türkiye’de en fazla doktor atanan il oldu” dedi.

İstişare toplantısına AK Parti Gümüşhane teşkilatından Milletvekili Av. Celâlettin Köse, İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Taş, İl Başkan Yardımcısı Hamit Kocagöz, Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, Gümüşhane’de kurulu bulunan STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi’ndeki Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait olan Uygulama Oteli’nde 29 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleştirilen ve dört saat süren programda konuşan AK Parti Milletvekili Av. Celâlettin Köse’nin açıkladığı önemli konulardan biri de doktor atamaları konusu idi.

Milletvekili Köse konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

2024 yılında Gümüşhane vilayeti Türkiye’de en fazla doktor atanan il oldu

“Gümüşhane Devlet Hastanesi’ndeki sağlık hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi için çalışmalara başladık. Anjiyo ünitesi eksikliğinden dolayı sıkıntı yaşayan çok fazla insan tanıdım. 8 yıllık il başkanlığım döneminde gece yarılarında telefonlarımın çaldığını anjiyo için çevre illerde yer arandığına defalarca şahit oldum. Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesi kurulması için olağanüstü bir çaba gösterdim. Hastanemizde Anjiyo ve kemoterapi ünitesi kuruldu. Normalde 2 aydan 2 aya doktor atamaları oluyor. 2024 yılında Gümüşhane vilayeti Türkiye’de en fazla doktor atanan il oldu. Bizim Sağlık Bakanımızdan talebimiz neticesinde son atama döneminde Gümüşhane’ye onkoloji doktoru verildi. 2024 yılının 20. Ayındayız 4 ya da 5 atama dönemini geride bıraktık.  3 tanesinde Türkiye birincisi olduk. Kendimize bir hedef koyduk. Hemşerilerimiz çevre illere gitmeden sağlık hizmeti alsın dedik. Bu doğrultuda çalıştık ve önemli başarılar oldu. Mart ayında kurulan anjiyo ünitemizde 500’ün üzerinde kişi anjiyo oldu. Hastalarımız Trabzon Erzincan yollarında perişan olmadılar”