30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Vali Taşbilek’ten Anlamlı Konuşma

Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97.yıldönümü törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer bayramı törenleri Gümüşhane’de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Valilik ve Belediye Çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemiyle ilgili mesajı okundu. Buradaki program anıt önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Program kapsamında daha sonra Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen Valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

Valilik fuaye alanında günün anısına düzenlenen resepsiyonda konuşan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Türk milli mücadelesinin bütün şifresi ‘ya istiklal ya ölüm ’dür. Ömrü boyunca bağımsız yaşamış bir milletin asla kendisine zincir vurulmasını kabullenemeyişinin mücadelesi, başkaldırısı, yazdığı destanın adıdır 30 Ağustos. Bu millet şereflice, özgürce yaşamayı her şeye bedel olarak saymıştır. Bu mücadele; temelinde kan, gözyaşı olan ama ayrıca temelinde birlik, beraberlik, yiğitlik olan bir destandır.  Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde, önderliğinde kahraman ordumuzla, askerimizle, elindeki çorabı, ayağındaki çarığı hiç çekinmeden ordusuna teslim eden kahraman bir milletin topyekün başarısıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve var oluş mücadelemizde, o günde bugün de milletin birliği ve beraberliği uğruna can veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Bu savaşın ardından geçen 97 yılda da üzerimize oynanan çok değişik oyunlar gördük. Bize düşen birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ederek, yokluk günlerimizde bile kardeş olan, omuz omuza olan, birlik içerisinde hareket eden Türk milleti olarak,bu birlik ve beraberliğimizi daha da yükselterek çok büyük bir kardeşlikle omuz omuza vererek ülkemiz üzerine oynanan oyunlara karşı güçlü olmaktır. Bir olacağız, beraber olacağız ve hep birlikte büyük Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar tutma noktasında hepimiz büyük gayret göstereceğiz”

Şehit aileleri, gaziler ve toplumun değişik kesimlerinden çok sayıda vatandaşımızın katıldığı program günün anısına yaş pasta kesimiyle sona erdi.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği