35 İLİN AFAD PERSONELİ ZİGANA DAĞINDA EĞİTİM GÖRÜYOR

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi’nin 35 ilden, 85 arama kurtarma personeline yönelik, Gümüşhane’nin Torul İlçesinin 2100 rakımlı Zigana Dağı’nda yaptığı “Doğada Arama ve Kurtarma Eğitim” kampını ziyaret etti. AFAD kursiyerlerine hitaben yaptığı konuşmada, Zigana Dağı’nın, Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından birisi olan Gümüşhane […]

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi’nin 35 ilden, 85 arama kurtarma personeline yönelik, Gümüşhane’nin Torul İlçesinin 2100 rakımlı Zigana Dağı’nda yaptığı “Doğada Arama ve Kurtarma Eğitim” kampını ziyaret etti.

AFAD kursiyerlerine hitaben yaptığı konuşmada, Zigana Dağı’nın, Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından birisi olan Gümüşhane sınırları içerisinde yer aldığını belirten Vali Memiş: “ Biz de Zigana Dağı’nda sizleri ağırlıyoruz. Bulunduğumuz bölge tarihi İpek Yolu üzerinde, Karadeniz iklimiyle karasal ikliminin geçiş güzergâhında olan ve ulaşımında zorluklar yaşanan bir bölge. Sizlerin AFAD yetkilileri olarak ve AFAD çalışanları olarak bu kursa burada tabi olmanız çok anlamlı.” dedi.

Son 14 yılda yapılan büyük yatırımlar sayesinde aşılmaz dağların, geçit vermez coğrafyanın artık bu özelliğinin yanında daha çok turistik ve kültürel değerleriyle ortaya çıktığını vurgulayan Vali Okay Memiş:“2019 yılının sonunda karayolu olarak burayı sadece turistik ve bir takım araçların keyfi geçişlerinde kullanacağız. 2019 yılı sonunda dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun tüneli olan yeni Zigana Tüneli’nin yapılmasıyla birlikte bu güzergâh tarihi ve turistik kimliğiyle zuhur edecek bölgemizde. Ben bu yatırımları ilimize, ülkemize ve bölgemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve hükümetimizin bütün yetkililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Afetin Türkiye’nin gerçeği olduğuna işaret eden Vali Memeiş: “Ben 25 yıllık meslek hayatımda kaymakamlık yaptığım her ilçede doğal afetle karşılaştım. Çankırı’nın Orta ilçesinde kaymakamlık yaptığımda 6 şiddetinin üstünde bir deprem oldu. Orda vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Depremde neler yapılası gerektiğini bize öğretti o afet. Yine sel, toprak kayması gibi afetlerle de hep karşılaştık. Türkiye coğrafyası özellikle depremsellik açısından çok riskli bir coğrafya. Bizim ilimiz ise çok güzel bir coğrafya ama sel ve toprak kaymalarına çok maruz kalan bir bölgeyiz.” ifadelerini kullandı.

Afetlere karşı her daim hazır olmamız gerektiğini dile getiren Vali Okay Memiş: “Aslında çok iyi durumdayız. Sizler çok büyük başarılara imza attınız. Eminim hepinizin ayrı bir hikâyesi vardır. Birçok hayat kurtardınız, hem Türkiye’de hem de dünyanın değişik yerlerindeki afetlere müdahale ettiniz. Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanarak olaylara müdahale ediyorsunuz. Trafik kazalarına, doğal afetlere müdahale ediyorsunuz ve bu ülkenin görünmez kahramanlarınız. İnsanların hayata tutunmasına vesile oluyorsunuz. Bu ülkenin insanlarında hepinizin çok büyük emeği var. Bu seminerlerin de sizin eğitimlerinizde çok büyük önemi var. Afet öncesinde hepimizin ülke olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım. Ama isteniz de istemeseniz de oluyor. Olduktan sonra müdahale etmek çok önemli. Eğitimin sizlerin başarılarınıza başarı katmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi – 29 Mart 2017)

Exit mobile version