TOMARA’NIN YENİ YÜZÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TOMARA’NIN YENİ YÜZÜ

Giriş Tarihi: 10 Haziran 2017 - 19:36

Son Güncelleme: 10 Haziran 2017 - 19:36

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir ve kurum müdürleriyle birlikte 9 Mayıs 2017 Cuma günü; Şiran ilçesi Seydibaba Köyü sınırları içerisinde bulunan ve yaklaşık 6,5 milyon TL maliyetli cam seyir terası, parke yol ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle konuklarını ağırlamaya başlayan Tomara Şelalesi’nde incelemede bulundu.

İncelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Tomara Şelalesi’nin yeni bir çehre ve yeni bir vizyon kazandığını söyleyen Vali Memiş; geçtiğimiz yıl göreve başladığında şelaleden çok etkilendiğini fakat işletmedeki amatörlük ve eksikliklerin kendisini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını kaydederek: “Hemen o konuya el attık. Ve mutlaka buranın özelleştirilmesi gerektiği düşüncesiyle ihale ettik. Ayrıca neredeyse 6,5 milyon liralık bir yatırımla buradaki cam seyir terası ve yürüyüş güzergahlarını düzenledik. Artık Tomara Şelalesi turizme eskisinden çok daha fazla hazır diyebilirim. Yolunu da bu sezon sıcak asfalt yaparak bitireceğiz. Yani Tomara Şelalesi’ne ulaşımı kolaylaştıracağız. Burayı insanların kullanımına açacağız.” dedi.

Gümüşhane’de turizm noktasında altyapıya yönelik eksikliklerin çok fazla olduğunu tespit ettiğini dile getiren Vali Memiş:“Turizm çok riskli bir sektör. Eğer altyapıyı tamamlamazsanız bir defa gelen bir daha gelmez. Eğer toprak yoldan adrenalin tutkunu haricindeki insanları buraya getirirseniz bir daha gelmez turistler. Onun için biz altyapıyı çok önemsiyor ve hızlandırıyoruz.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin turizm alanında çok bakir olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş, Tomara Şelalesi’nin bir dünya harikası olduğuna değinerek, “Ülkenin bile sınırlarını aşacak güzellikte bir yer. Benim hayalim burada konaklama da yaptırmak. Mutlaka bungalov evler yaptırmalıyız. Onun için girişimlerde bulunduk. Bakanlıktan gerekli izinleri alıp burada konaklamayı da düşünüyoruz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Bu güzelliklerin Türkiye’ye ve dünyaya duyurulmasını istediklerini belirten Vali Okay Memiş; “Bizi bu yatırımla buluşturan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül’e, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz Nurettin Taş’a, İl Müdürlüğümüze, işletmeci Abdulbaki Kara ve yolunu yapan İl Özel İdaresi’ne çok teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

(Kaynak:Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

dsc_1327

dsc_1244

dsc_1237

dsc_1243

dsc_1250

dsc_1260

dsc_1264

dsc_1290

dsc_1295

image_print

HABERLER