GÜMÜŞHANE’DE ÇİLEK HASADI BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Aralık 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE ÇİLEK HASADI BAŞLADI

Giriş Tarihi: 20 Haziran 2017 - 14:07

Son Güncelleme: 20 Haziran 2017 - 14:09

Gümüşhane’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle köylerde kurulan çilek bahçelerinde yılın ilk hasadı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, merkeze bağlı Boyluca Köyü´nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle 6 dönüm alanda çilek üretimi yapan Yüksel Yılmaz´ı ziyaret etti.

Çilek hasadı nedeniyle bir açıklama yapan Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, şunları söyledi:  “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ile Kürtün ’de  19 dekar, Torul’da 2 dekar, Merkezde 10 dekar ve Kelkit’te 10 dekar olmak üzere toplam 41 dekar alanda 19 üreticiye tamamı hibe olmak üzere damla sulama sistemi kurulu ve malçlı çilek bahçeleri kuruldu. Ayrıca, üreticilerimize  2017 yılında ekonomik ömrünü tamamlayan çilek fideleri yenilenerek 50 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapılmıştır.”

Gümüşhane’nin coğrafyası ve iklimi çilek yetiştiriciliği için çok uygun olduğunu ve çileğin gelir getirici, kârlı bir ürün olduğunu, çileğin farklı aroması, şeker oranı yüksek ve raf ömrü uzun olması dolayısıyla ilimiz için ideal bir ürün olduğunu gördüklerini ifade eden İl Müdürü Edip Birşen,  kurumumuzda görev yapan teknik elemanların işin başından sonuna kadar içinde bulunmak suretiyle hem malçlama kısmını, naylon çekimini, naylon altında sulama sistemi döşenmesi ve fidelerin dikimi olmak üzere tüm safhalarında Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün teknik personellerinin düzenli olarak tarlalarda kontrol yaptıklarını ve teknik destek verdiklerini dile getirerek, Amaçlarının önümüzdeki yıllarda da Gümüşhane’de alternatif ürün olarak, çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak oluğunu söyledi.

Çilek üreticisi Yüksel Yılmaz’da, ürettiği çileklerin doğal olması nedeniyle büyük ilgi gördüğünü kaydederek, gerek çiçek, gerekse meyve döneminde ilaç kullanmayarak, sulamayı da damla sulama sistemiyle yapıyorum. Her türlü kaybı göz önüne alarak kesinlikle ilaçlama yapmıyorum. pazar sıkıntımız hiç yok, hatta gelen taleplere yetişemiyoruz. Dönümüne 2 ton ürün alıyorum. Bir dönüm arazide 10 bin TL gelir elde ettiğini ifade etti.

img-20170620-wa0006-copy

img-20170620-wa0009-copy

img-20170620-wa0003-copy

image_print

HABERLER