CENGİZ İNŞAAT, TORUL İÇİN BAŞBAKAN YILDIRIM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CENGİZ İNŞAAT, TORUL İÇİN BAŞBAKAN YILDIRIM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Giriş Tarihi: 17 Ocak 2018 - 14:36

Son Güncelleme: 17 Ocak 2018 - 14:36

Avrupa’nın en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli’nin temel atma töreni için 17 Mart 2017 tarihinde Gümüşhane’nin Torul ilçesine gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zigana tünelini yapan Cengiz İnşaat firması yetkilerinden Torul için bir erkek öğrenci yurdu sözünü almıştı.

Cengiz İnşaat Firması, Başbakan Yıldırım’a verdiği yırt yapım sözünü yerine getirerek, yurt için ilk kazmayı 16 Ocak 2018 Salı günü vurdu. Yurt binasının kısa bir süre içinde tamamlanması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ilimize teşrifleri esnasında Cuma namazını ilçemizde eda etmişti. Cuma namazı çıkışında sayın başbakanımıza ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan erkek öğrenci yurdunun ihtiyacımız olduğunu ifade ettik. Sağolsun, kendileri bu talebimizi olumlu değerlendirerek bunun sözünü bizlere vermişti. Şüphesiz ki hükümetimizin sayısız hizmetleri olduğunu biliyor, görüyoruz. Erkek öğrenci yurdumuzun yapımı bugün itibariyle başladı. İnşallah ilerleyen süreçte yurdumuzu tamamlayıp hizmete sunacağız. Üniversite öğrencilerimiz geldiklerinde kalacak yerlerini artık dert etmeyecek. Sayın Başbakanımıza ve konunun takipçisi olan yetkililerimize ilçe halkım ve şahsım adına teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

(KAYNAK: Torul Belediyesi Basın Müdürlüğü)

 

image_print

HABERLER