Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

Adalet Bakanı Tunç Gümüşhane’yi Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve inceleme programı kapsamında 4 Aralık 2025

Bir dizi ziyaret ve inceleme programı kapsamında 4 Aralık 2025 Perşembe günü Gümüşhane’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Tunç’a, Vali Baruş tarafından şehrin genel durumu, devam eden yatırımlar ve planlanan projeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Bakan Tunç, daha sonra Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleriyle birlikte Gümüşhane Adliyesi, Gümüşhane Barosu ve Gümüşhane Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Adliye ziyaretinde hakim ve savcılarla bir araya gelen Bakan Tunç, yargı hizmetlerinin etkinliği, işleyişi ve adaletin hızlı şekilde vatandaşlara ulaştırılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Baro ziyaretinde avukatlarla buluşan Bakan Tunç, hukuk camiasının görüş ve taleplerini dinleyerek mesleki gelişim, çalışma koşulları ve adli süreçlerin iyileştirilmesine ilişkin istişarelerde bulundu.

Belediye Başkanlığındaki görüşmede şehirde yürütülen projeler, belediye hizmetleri ve planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Programın devamında Bakan Tunç, Atatürk Caddesi boyunca esnaf ziyareti gerçekleştirerek vatandaşlarla sohbet etti ve hayırlı işler temennisinde bulundu.

Adalet Bakanı Tunç; Gümüşhane ziyareti ile ilgili olarak şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları ifade etti:

“Doğu Karadeniz’in gümüş tacı Gümüşhane’deyiz. Gümüşhane Valiliğini ziyaret ettik. İlimizde yürütülen çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgi aldık. Kadim şehrimiz Gümüşhane’yi TürkiyeYüzyılı’nda daha da ileriye taşıyacak projelere hep birlikte imza atacağız.”

“Cumhuriyet Başsavcımız, Komisyon Başkanımız, yargı mensuplarımız ve personelimizle bir araya geldik. Güzel şehrimizde adalet hizmetlerimizin sunumunun kalitesini daha da artıracak çalışmalarımız hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman ayrılmadan görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yürüten yargı mensuplarımıza ve adalet teşkilatımıza teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.”