A.ERKAN KOCATÜRK, SAKAL-I ŞERİF’IN GÜMÜŞHANE’YE NASIL GELDİĞİNİ TRT YE ANLATTI

Yüzyılı aşkın süredir Gümüşhane’de bulunan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in mübarek iki sakal-ı şerifi her Ramazan ayında Kadir gecesi teravih namazından sonra Gümüşhanelilerin ziyaretine açılırken, koronavirüs (kovid-19) salgın hastalığı tedbirleri kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecesi’nde ziyarete açılamayacak.

Padişahlık fermanıyla 1909 yılında Gümüşhane’ye getirilen Sakal-ı Şerifler’in bir adedi Gümüşhane Eşrafından Ahmet Erkan Kocatürk tarafından, diğeri de Avukat A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza ediliyor.

Ahmet Erkan Kocatürk tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Gümüşhane Bağlarbaşı’ndaki camide, Av. A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif ise Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde Süleymaniye Camiinde her Kadir Gecesi teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılıyor.

Yüzyılı aşkındır Gümüşhane’yi şereflendiren ve Gümüşhanelilerin misafiri olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s.v.)  mübarek Sakal-ı Şerifleri’nin Gümüşhane’ye geliş hikayesini Ahmet Erkan Kocatürk, 2007 Yılında sunuculuğunu Gümüşhaneli Hemşerimiz Fehmi Atay Bey’in yaptığı TRT 1′ in “Anadolu’da Ramazan” programında anlatmıştı.

İŞTE O VİDE