Ahilik Haftası’nda Gümüşhane Valisi Tanrısever’den Helal Kazanç Vurgusu

36.Ahilik Haftası Gümüşhane’de de düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Yılın ahisine, kalfasına, ve çırağına kaftan giydirildi, vatandaşlara kavurma-pilav ikram edildi.

Gümüşhane’de Yılın Ahisi seçilen Şerafettin Alemdar’a, Yılın Kalfası seçilen Emrah Tanrıkulu’na ve Yılın Çırağı seçilen Mustafa Kızılet’e kaftan giydirildi, şed kuşatıldı, plaket ve belge veridi.

Yılın ahisi, kalfası ve çırağı ve beraberindeki heyeti makamında misafir eden Vali Tanrısever “İlimize verdiğiniz emekler, örnek davranışınız, örnek esnaflığınız için teşekkür ediyoruz” diyerek başladığı konuşmasında helal kazancın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

Helal kazanılan 3 liranın haram katılarak kazanılan 13 liradan daha bereketlidir.Helal rızk her daim daha bereketlidir. Biz bunu son yıllarda unuttuk. Son yıllarda Gümüşhane’de olmasa bile Türkiye’de bazı yerlerde işin içine hile katan, birbirini dolandıran, gelen müşteriyi kazıklayan insanlar peydah oldu. Bugünler vesilesiyle işin içine hile katmadan hem vatandaşın çıkarını hem de kendi kazancını düşünen insanları, helal yoldan para kazanan insanları anmak üzere, onları onure etmek üzere toplandık”