Aile Eylem Planı Yayımlanalı bir Ay oldu. Gümüşhane Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Ses Seda Yok

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 74 sayfalık Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028), 15 Mayıs 2024 tarihinde açıklanarak yürürlüğe girdi.

Eylem planında; aile yapısını ve işlevlerini etkileyen faktörler analiz edilerek aileleri tehdit eden her türlü şiddet, zararlı alışkanlık ve eğilimlere yönelik tedbirler hayata geçirilecek.

Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı Tanıtım Töreni, 15 Mayıs 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilerek eylem planında yer alan faaliyetlerin hayata geçirilmesine yönelik ilk adım atıldı.

GÜMÜŞHANE’DE NELER YAPILACAK?

Önsözünü Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın, sunuş yazısını ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın yazdığı 74 sayfalık eylem planının Gümüşhane ayağında neler yapılacağının kamuoyu ile paylaşılması gerekmez mi?

Yayımlandığından bu yana yaklaşık bir ay geçmesine rağmen, Gümüşhane Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bu önemli konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme maksatlı olarak yerel basınla bir toplantı yapıp, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028)’ nı basınla paylaşırsa, aile gibi çok önemli ve hassas bir konuda Gümüşhanelilerin dikkati hem bu konuya çekilmiş olur, hem de yapılacak çalışmalara vatandaşımız yardımcı olur.

En önemlisi de hem Sayın Cumhurbaşkanımızın, hem de Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın “aile” kousundaki hassasiyet, gayret ve çalışmalarını kamuoyu öğrenmiş olur.

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028)’nı indirebilirsiniz.

“Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028), indirmek için tıklayınız.