Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a Açık Teşekkür - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a Açık Teşekkür

Giriş Tarihi: 09 Haziran 2024 - 20:37

Son Güncelleme: 09 Haziran 2024 - 20:49

Hasan Pir

Sayın Bakanım;

Öncelikle bakanlık görevine geldiğiniz andan bugüne kadar yaptığınız hizmetlere teşekkür ediyorum.

15 Mayıs 2024 tarihinde kamuoyuna deklere ettiğiniz Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028)” çalışmanız için de  ayrıca teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözünü yazdığı, siz değerli Bakanımızın da sunuş yazısını yazdığı 74 sayfalık Pdf dokümanının tamamını inceleme imkânımız oldu.

Sayın Bakanım;

Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız, gerekse zat-ı âliniz “aile” üzerindeki tehlikelere dikkat çekmişsiniz. Ve bu tehlikelere karşı alınacak önlemler de zaten plan içerisinde yer almış. Bu bağlamda “aile istikbalimizdir” sözü ile zaten her şey anlatılmış.

Bu güzel çalışmadan dolayı tekrar tebriklerimi sunarken, bazı hususları da nazarınıza arz etmek istiyorum.

  1. Hazırlanmış olan “Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028)” dokümanının tüm ailelere ulaşması gerekir. Hükümetimizin ve sizlerin “aile” konusunda ne gibi çalışmalar yaptığınızı ailelerimizin ve vatandaşlarımızın yakından bilmesi ve tanıması gerekir.
  2. “Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi Ve Eylem Planı (2024-2028)” dokümanı Bakanlığınızın internet sitesinin birinci sayfasındaki “hızlı erişimler “menüsü içine alınmalı, siteye giren kişi en kısa zamanda bu planı görüp plana ulaşabilmelidir. Şu anda bu mümkün değil. Ancak; ilgili genel müdürlüğün sayfasına giren kişiler bu belgeyi görebiliyor.
  3. Bir diğer husus, illerimizde bu vizyon ve eylem planının bir toplantı ile basın aracılığı ile o il kamuoyuna duyurulması gerekir. Yapılacak olan toplantılarla bu vizyon ve eylem planı sunum olarak basınla paylaşılmalıdır. Aynı şekilde, il müdürlükleriniz; eylem planı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ve siz değerli Bakanımızın “aile” konusundaki hassasiyetini bu eylem planı özelinde kamuoyu ile paylaşmaları gerekir. Çünkü har zaman marifet iltifatı getirir. Vatandaşımız bu güzel çalışmaları yakından bilip bütün gerçekleri öğrenmelidir.
  4. Eylem planında yer alan; “Aile ve toplumu tehdit eden güncel risk faktörleri”, “Küresel cinsiyetsizleştirme projeleri ile mücadele”, “Gençlerin Türk kültür ve tarih bilinci ile millî ve manevi değerlere sahip olarak yetişmeleri”, “Aile ve dini rehberlik büroları/merkezleri aracılığıyla ailelere dini rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması”, “Aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edilmesi” gibi konulardaki hassasiyetinize ayrıca teşekkür ediyorum.

Selam ve Saygılarımla.

image_print

HABERLER