AK Parti Etik Kurulu Başkanı Kemalettin Aydın’dan Maçka Belediye Başkanı Koçhan’a Kadırga Tepkisi

Trabzon’un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın sosyal medya hesaplarından duyurduğu Kadırga paylaşımına hem Gümüşhanelilerden, hem de Trabzonlulardan tepki gelmeye devam ediyor.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan; sosyal medya hesaplarından 20 Mayıs 2021 (dün) tarihinde yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı: “Yaptığımız müracaat ile bugün Kadırga Yaylamızda bakanlığımızdan gelen heyete bilgi verdik. #Kadırga Trabzon’undur.”

Gümüşhane ili Kürtün ilçesinin mülki sınırları içinde yer alan dünyaca meşhur Kadırga yaylası ile ilgili olarak Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın yaptığı paylaşıma bir türlü anlam verilemezken, Bakanlık yetkililerinin Gümüşhane Valiliği ve Kürtün Kaymakamlığı’nın bilgisi olmadan bir başka ilin ilgisiz bir belediye başkanının çağrısı ile Kadırga’ya nasıl gittiği kamuoyunda sorgulanıyor.

Sosyal medya hesaplarından olayla ilgili yorum yapan pek çok Trabzonlu vatandaş da “Macka Belediye Başkanı Koçhan’ın tavrının ve söylemlerinin birbiriyle iç içe asırlardır yaşayan Trabzon ve Gümüşhane arasına ayrılık sokmaktır” şeklinde değerlendirip, başkan Koçhan’ı kınadı.

Kendi ilçesine ve iline ait olmayan ve tamamen Gümüşhane’ye ait olan Kadırga’yı, yaptığı etik olmayan paylaşımla “Kadırga Trabzonundur” diyerek büyük bir skandale imza atan AK Partili Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a en üst seviyeden tepki ise AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı Prof.Dr. Kemalettin Aydın’dan geldi.

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı Prof.Dr. Kemalettin Aydın twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “Umarım bu hesap ilgili başkana ait değildir. Ümmetin birlik ve bütünlüğünü savunan davanın bir üyesinin yayla ayrımcılığı İle ilgili bir uğraşın içinde olması düşünülemez.”

Gümüşhane kamuoyu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın sosyal medya paylaşımlarını kaldırarak Gümüşhanelilerden özür dilemesini bekliyor.

SON DAKİKA GELİŞMESİ:

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın hem Gümüşhaneliler hem de Trabzonlulardan gelen yoğun tepki üzerine Kadırga ile ilgili tepki çeken sosyal medya paylaşımlarını kaldırdığı görüldü.