AK Parti İl Başkanlığı ve Siyaset

HÜSEYİN ÇELİK – GÜMÜŞKOZA GAZETESİ – 19.02.2020

Gümüşhane’de siyaset AK Parti il kongreleriyle bu yıl hem yeniden şekillenecek hem de muhalefet partileri buna göre yol haritalarını belirleyecek. Aslında AK Parti içindeki katmanlarının da yol haritalarını kongrelere göre belirleyecek.

2019 Yılında yapılmış olan yerel seçimlerde Gümüşhane’de AK Parti Gümüşhane merkez ilçeyi ve Cumhur ittifakı ile en büyük ilçe olan Kelkit ilçesini kazanırken, beldelerden sadece Gümüşgöze’yi kazanmıştı. Diğer tüm ilçeler ile beldeleri MHP kazanırken sadece Ünlüpınar ilçesinde ise ipi BBP göğüslemişti.

Yerel seçimde AK Partinin 4 ilçe ve beldeleri kaybetmiş olması, Genel Merkez tarafından galiba fazla önemsenmiyor. Kazanan Cumhur İttifakının diğer partisi olunca, rahatsızlık duyulmuyor. MHP Belediye seçimlerini temel alarak milletvekili seçimlerini 1-1 olarak görüyor. Bu tabloda bize göre de doğru oluyor. AK Parti tabanı Gümüşhane’de MHP’ye kaymaya devam ediyor. Milletvekili seçiminde milletvekillerinin birini MHP aldığı takdirde, AK Partinin düşen oylarının hesabını kim verecek? Bir yandan “Ömer” arayan AK Parti, diğer yandan değişime direnmeye devam ediyor. 

Tabi ki, burada en önemli etkenlerin başında Gümüşhane’de AK Parti il başkanının kim olacağı merak ediliyor. Bize gelen bilgilere göre koordinatör olan Rize milletvekili Muhammet Avcı,  AK Parti mevcut başkanı Celalettin Köse ile devam kararı almış. AK Parti her ne kadar mevcut başkan Köse ile 4 belde ve beldelerin hepsini yerel seçimlerde kaybetse de başarıdan ve başarısızlıktan daha çok mevcut yönetimin yerine koyacağı alternatif bir yönetim bulunmadığından bahsediliyor. Öne çıkacak bir ismin eksikliği çekiliyor. Buna birde Muhalefet partileri etkisizliği eklenince her şey AK Partinin ve mevcut düzenin devamında yana görünüyor.

Mevcut halin devamı kolaydır. Asıl olan yeni isimler bulmak ve AK Partide değişimin önüne açabilmektir. Yeni isimler belki sancılı olabilir, lakin sonucunda doğum gerçekleşecektir. İşte bu doğumun sonunda herkes çocuğun etrafında toplanacaktır. Doğum sonrası yol alabilmek her şeye rağmen daha kolaydır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ömer” arayışı işte bu şekilde vücut bulabilir. Metal yorgunluğu belki yeniden şekil alabilir…

 Şimdi herkes ortada bir seçim yokken bunlar nerden çıktı diyebilir. AK Parti il başkanının kim olacağının önemi işte burada ortaya çıkmaktadır. Gümüşhane’de AK Partinin içinde ve dışında kalan herkes başkanın kim olacağını merak ediyor. Kimileri “Başkan belirlensin yeni kurulacak partilere o zaman bakarız” diye beklerken, kimileri de başkan bizden olmazsa başkana karşı olanlar bize gelsin prim yapalım hesabını güdüyor. Bugüne kadar hiç kimse bize göre seçime girelim de yarışalım demiyor. Hal böyle olunca Gümüşhane’de AK Parti, il başkanı Genel merkezin iki dudağının ucunda duruyor. Genel Merkezde Celalettin Bey’i işaret ederse parti içinde dengeler yeniden değişecektir diye bekliyoruz. Çünkü Milletvekilleri ve il başkanının mevcut Belediye başkanı Ercan beye karşı olan tavırları herkes tarafından biliniyor. Belediye Başkanına mesafeli bir teşkilatla AK Parti nereye kadar gidecektir? Başkanın kim olacağı işte bu nedenle çok önemlidir. Bu nedenle hem yeni kurulacak partiler hem MHP hem de AK Partide siyaset yapanlar Gümüşhane AK Partide il başkanının kim olacağına göre kendilerine mevzi hazırlamaktadırlar. Bakalım kimin hesabı tutacak. Hesabı tutmayan önümüzdeki seçimlerde bize göre sadece bir partili olarak beklemek zorunda kalarak siyaset sahnesinden silinecektir.

AKTİF KAYNAK LİNK: http://www.gumuskoza.com.tr/yazar-ak-parti-il-baskanligi-ve-siyaset-123.html