AKÇAKALE KÖYÜ GÜMÜŞHANE’YE MAHALLE OLMAK İÇİN KARARINI VERDİ

*SON KARARI GÜMÜŞHANE BELEDİYE MECLİSİ VERECEK.

Gümüşhane merkez ilçenin en yakın mücavir köyü olan ve yıllardan beri Gümüşhane merkez ilçeye katılması konusu gündemde olan Akçakale köyünde bugün Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan referandumla Akçakale köyü seçmenleri 34 hayır oyuna karşı  134 evet oyu ile köylerinin merkeze yeni bir mahalle olarak katılmasını kabul ettiler.

Akçakale köyünün mahalle olarak bağlanması ile ilgili prosedür 5393 Belediye Kanunu’nun 8. Maddesine göre yürütülüyor. Buna göre 28.01.2018 Pazar günü yapılan referandumun  sonucunu  Gümüşhane Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü resmen Gümüşhane Belediyesine bildirecek. Gümüşhane Belediye Meclisi de kararı 30 gün içinde görüşerek kabul veya ret edecek. Belediye Meclisinin kabul etmesi halinde bağlılık işlemi tamamlanmış olacak.

Referandum sonrası haber sitemize açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Akçakale köylülerinin hür  iradeleriyle yaptıkları referandumun sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: “Akçakaleli hemşerilerimiz hür iradeleriyle kararlarını verdiler. Büyük bir çoğunlukla köylerinin belediyemize bağlanmasına karar verdiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Karar Valiliğimizden bize gelir gelmez hemen meclisimizde görüşeceğiz. Akçakale’nin bağlılığı diğer köylerimizin bağlılığının önünü açacaktır. Sırada  Tekke, Yeşilyurt, Yeşildere, Mescitli  ve Alemdar köylerimiz var. Akçakale kararının Şubat ayı başında meclisimizde görüşülmesi için hızlı bir çalışma yapacağız. Tekrar hayırlı olsun.”