Alemdar Köyü Muhtarı Okan Berker: “Devletimiz Var Olsun” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Alemdar Köyü Muhtarı Okan Berker: “Devletimiz Var Olsun”

Giriş Tarihi: 14 Temmuz 2024 - 16:30

Son Güncelleme: 14 Temmuz 2024 - 16:51

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane genelinde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen köylerden biri olan Merkez ilçe Alemdar Köyü’nde şiddetli yağmur ve beraberinde selin oluşturduğu tahribat gideriliyor.

Şehir merkezine en yakın köylerden biri olan Alemdar köyünde toprak kaymalarına sebebiyet veren şiddetli yağmurun ardından seferber olan kamu kurumları kapanan yollar başta olmak üzere köy merkezinde oluşan teresubatı kaldırmak için hummalı bir çalışma yaparken devam etmesi beklenen yağışlar için de tedbir alınıyor.

Yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalarda bulunan Alemdar Köyü Muhtarı Okan Berker yağışların köylerinde çok şiddetli olduğunu, köyü iki taraftan kuru derelerin adeta nehre dönüştüğünü söyledi.  

Her iki kuru derede de DSİ tarafından geçmiş yıllarda bentler yapılmış olduğuna belirten Muhtar Okan Berker; “Şiddetli yağış ve sel bentleri teresubat ile doldurdu. Ardından köy içinde bulunan yollara, bahçelere ciddi zararlar verdi. Küçük çaplı heyelanlar oluştu. Olayın yaşanması ile birlikte kurumlarımız oluşan tahribatı gidermek için çalışmalara başladı. Sayın Valimiz başta olmak üzere İl Özel İdare, AFAD ve DSİ ekiplerimize yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Felaketin ardından anında iş makinesi ve ekipman yardımlarını ulaştırarak sel baskınının verdiği hasara müdahale ettiler. Oluşan teresubatı kaldırdılar, kapanan yolları açtılar. Taş, toprak, moloz, ağaç parçaları ile kanalları açarak temizlik çalışması yaptılar. Makineler ve teknik elemanlar ile birlikte çalışmalar sürüyor. Devletimiz var olsun” dedi.

image_print

HABERLER